arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Wat zijn de voordelen van een meegroeibed?
Wat zijn de voordelen van een meegroeibed?

Wat zijn de voordelen van een meegroeibed?

Is jouw kind te groot geworden voor het bed waarin hij of zij momenteel slaapt? Dan wordt het de hoogste tijd om een nieuw bed te kopen. Omdat kinderen flink kunnen groeien, neigen veel mensen al snel naar een standaard eenpersoonsbed. Voor jonge kinderen is zo’n bed vaak veel te groot. Een meegroeibed is in dat geval een betere keuze. In deze tekst zetten we de grootste voordelen van dit bed op een rijtje.

1. Het bed groeit met jouw kind mee

Het grootste voordeel van een meegroeibed is dat je hem in de lengte kunt verstellen. Kies je voor een meegroeibed? Dan verleng je het bed binnen een handomdraai. Nadat je aan beide zijkanten van het bed een schroefje los hebt gedraaid, kun je het bed in en uit elkaar schuiven. De meeste meegroeibedden hebben meerdere standen, waardoor je dit bed mee laat groeien met jouw kind. Vergeet niet om de twee schroefjes weer aan te draaien nadat je het bed verlengd hebt. Een meegroeibed is in de breedte niet verstelbaar.

2. Je bespaart geld

Doordat een meegroeibed in lengte verstelbaar is, kan jouw kind er vrijwel zijn/haar hele jeugd mee doen. Dit betekent dat je slechts één keer een nieuw bed hoeft te kopen. Kies je voor een meegroeibed? Dan bespaar je dus flink wat geld. Aangezien je het bed verlengt als jouw kind groter wordt, denk je mogelijk dat je af en toe een nieuw matras moet kopen. Begrijpelijk, maar dat is niet nodig. Althans, niet als je kiest voor een matras en meegroeibed van Ikea. Net als het bed kun je een matras voor dit bed namelijk ook verlengen. Al met al bespaar je dus flink wat geld als je kiest voor een meegroeibed.

3. Meegroeibedden voor jongens en meiden

Meegroeibedden voor jongens en meiden

Denk je dat een meegroei ledikant alleen voor kleine kinderen is? Dan heb je het mis. Ook pubers kunnen de nacht namelijk prima doorbrengen in zo’n bed. Dit komt vooral doordat de meeste meegroeibedden tijdloos zijn. Zo hebben ze vaak neutrale kleuren, waardoor zowel jongens als meisjes het niet erg vinden om in zo’n bed te slapen. In principe kunnen jouw kinderen net zo lang in dit bed slapen tot ze overstappen naar een tweepersoonsbed.

4. Ook geschikt voor baby’s

Veel mensen denken pas aan een meegroeibed als hun zoon of dochter een peuter is. Toch is zo’n bed ook uitermate geschikt voor baby’s. Zo zijn er bijvoorbeeld bedden die voorkomen dat jouw kind eruit kan vallen. De afmetingen van een meegroeibed zijn iets groter dan die van een wiegje. Dit zie je mogelijk als nadeel. Laat je hier niet door weerhouden. Je haalt namelijk een bed in huis waar jouw kind jarenlang plezier aan beleeft.


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten >

Terug naar overzicht >>