arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Is een waterbed geschikt voor mij?
Is een waterbed geschikt voor mij

Is een waterbed geschikt voor mij?

Twijfel je al een tijdje over de aanschaf van een waterbed? De aanschaf van een nieuw bed is een grote investering dus het is begrijpelijk dat je eerst wat meer informatie wilt inwinnen. In deze blog vind je alles wat jij moet weten over een waterbed, zodat je een goed afgewogen keuze kunt maken.

Voordelen waterbed

Een waterbed heeft veel voordelen, zo draagt de flexibiliteit van het waterbed onder meer bij aan je slaapkwaliteit. De wervelkolom wordt hierbij optimaal ondersteund waardoor je minder last hebt van rugklachten. Daarnaast is een waterbed zeer hygiënisch en ideaal voor mensen met allergieën. Stof, huidschilfers, bacteriën en huisstofmijt kunnen niet opgenomen worden in de matras.

Ook voor partners die samen slapen, biedt het waterbed veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om twee losse watermatrassen in het bed te plaatsen. Daardoor kan iedere partner individueel het matras kiezen naar zijn of haar behoefte. Zo kan er gekozen worden voor een hogere of lagere stabilisatie van het matras en kan afzonderlijk van elkaar de temperatuur van de matras zijde ingesteld worden. Dit maakt samen slapen een heel stuk comfortabeler.

Onderhoud waterbed

Een waterbed vraagt om ander onderhoud dan een regulier matras. Zo heb je te maken met het water in het watermatras. Deze moet regelmatig onderhouden worden met een speciale waterbedconditioner. Deze conditioner zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water goed blijft en bacteriën en algen geen problemen veroorzaken. Verder moet je ook regelmatig de waterzak reinigen met een speciale waterzak vinylreiniger. De vinylreiniger zorgt ervoor dat het matras soepel blijft en transpiratievocht verwijderd wordt.

Leefomgeving

De vraag of een waterbed geschikt voor je is, is ook afhankelijk van je situatie. Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Dan is het slim om het waterbed pas aan te schaffen na de verhuizing. Voor het verhuizen van een waterbed kun je het beste een specialist inhuren, omdat dit een secuur werkje is. Deze kosten kun je besparen door te wachten met de aanschaf van een waterbed totdat je in het nieuwe huis bent.

Kosten waterbed

De prijs van een waterbed is vergelijkbaar met de prijs van een reguliere boxspring. Waterbedden zijn al te verkrijgen vanaf een paar honderd euro, maar kunnen oplopen tot €3000. Dit is onder andere afhankelijk van het model, de materialen, de afwerking en voor welke opties gekozen worden.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >

Terug naar overzicht >>