arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Zo zorg je voor een perfecte nachtrust
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust

Zo zorg je voor een perfecte nachtrust

In de winter en herfst is bijna niets lekkerder dan vroeg onder de wol kruipen. Je ligt namelijk veel lekkerder in bed wanneer het buiten regent en stormt, waardoor je echt van je warme bed kunt genieten. Maar wat nou als je maar niet in slaap kunt komen? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je een betere nachtrust pakt. We geven je graag een paar tips!

Zorg voor duisternis

Zorg ervoor dat het volledig donker is in je slaapkamer. Dit kun je doen door verduisterende gordijnen te plaatsen of door rolluiken voor je slaapkamerramen te laten installeren. Hierdoor wordt het volledig donker en kun je sneller in slaap vallen. Een ander voordeel van een rolluik is dat je gedurende de nacht het raam makkelijker open kunt laten. Er zitten namelijk kleine gaatjes in het rolluik waardoor er nog wel zuurstof doorheen komt. Zelfs tijdens nachten wanneer het vriest, kun jij dus lekker je raam open laten zonder ijskoud in je bed te liggen!

Een fijn en comfortabel bed

Een fijn en comfortabel bed

Als je er de ruimte voor hebt, is het ontzettend fijn om een groot bed te hebben. Hier kun je heerlijk tot rust komen en lekker languit liggen. Als je met je partner slaapt is een te klein bed natuurlijk best wel vervelend, want je stoot steeds tegen elkaar aan als je je omdraait. Dit is natuurlijk niet echt bevorderlijk voor jullie nachtrust. Zorg voor lakens die lekker luchtdoorlatend zijn, zodat je het niet te warm of te koud krijgt. Tot slot is een goed hoofdkussen erg belangrijk voor een goede nachtrust, maar zorgt er vooral voor dat je fris wakker wordt. Niets is vervelender dan met nekpijn wakker worden door een slecht hoofdkussen. Je mag hier dan ook best een beetje in investeren.

Laat de verwarming uit

We snappen dat je het liever niet koud hebt in de slaapkamer en dat het ontzettend rot is om in de ochtend je warme bed te moeten verlaten. Toch is het beter om de temperatuur wat lager te houden in de slaapkamer. Hierdoor slaap je namelijk dieper en is de kwaliteit van je geslapen uren een stuk hoger. Dat betekent direct meer energie overdag! Laat de verwarming dus lekker uit, ook in de winter.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >

Terug naar overzicht >>