arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Zo herken je de keuken van een kookliefhebber
Zo herken je de keuken van een kookliefhebber

Zo herken je de keuken van een kookliefhebber

Koken, de één vindt het geweldig en de ander laat het liever voor zich doen. Een liefhebber van koken zal zijn of haar keuken dan ook net even iets anders inrichten. Meestal kun je aan iemands keuken wel aflezen of deze persoon een echte kok is of niet. De keukens van de echte chef koks onder ons beschikken namelijk over een aantal kenmerken. Benieuwd waaraan je de keuken van kookliefhebber kunt herkennen? Lees het dan in dit artikel.

Een goed gevulde kruidenla

Een echte kok geeft zijn gerechten zo veel mogelijk smaak. Om gerechten op smaak te brengen worden dan ook vaak verschillende kruiden tevoorschijn getoverd. Denk bijvoorbeeld aan smaakmakers als chili flakes, nootmuskaat of kaneel. Om het overzicht te behouden worden deze kruiden vaak centraal op één plek in de keuken verzameld: de kruidenla. Dit kan natuurlijk ook een kastje of iets dergelijks zijn.

Een mooie wijnkast

Een mooie wijnkast

Liefhebbers van koken drinken vaak een bijpassende wijn bij hun maaltijd. Zo zal een lekker stuk vis bijvoorbeeld gauw gepaard gaan met een bijpassende witte wijn. Om dit te kunnen doen moet er wel een vrij breed wijnassortiment aanwezig zijn. Dit assortiment moet natuurlijk ergens gestald worden. Een liefhebber van wijn beschikt dan ook vaak over een wijnkast. Tip: bestel je wijn online en voorkom een grote speurtocht in de slijterij.

Een goede messenset

Er is niks ellendiger dan snijden met een bot mes. Voor een kookliefhebber is het daarom essentieel dat er een goede messenset aanwezig is. Zo kan groente, vlees en dergelijke gemakkelijk versneden worden tot de gewenste grootte. De messen moeten makkelijk te gebruiken en super scherp zijn. Is het mes niet scherp genoeg? Dan zal een echte kok ook zeker wel beschikken over een messenslijper.

Kookboeken

Een echte kookliefhebber heeft inspiratie nodig voor al zijn of haar specialiteiten. Wanneer er gevarieerd gegeten wordt, moet er ergens inspiratie vandaan gehaald worden. De beste plek om deze inspiratie vandaan te halen is natuurlijk een echt kookboek. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de gerechten van Jamie Oliver of Yotam Ottolenghi. Wist je trouwens dat je online ook ontzettend veel lekkere gerechten kunt vinden? Kijk bijvoorbeeld is bij de recepten uit Allerhande.

Een arsenaal aan pannen

Omdat de gerechten van iemand die vaak kookt enorm uiteenlopen, zijn er verschillende pannen benodigd. Het is dan ook niet gek dat een liefhebber van koken beschikt over een enorm assortiment aan pannen. Zo vind je hier vaak een arsenaal aan wok-, steel- en braadpannen in verschillende vormen en maten. Voor elk gerecht weten ze wel weer een ander uniek exemplaar tevoorschijn te toveren. De culinaire hoogstandjes die in de keuken gemaakt worden moeten natuurlijk ook mooi geserveerd worden. Lees ook wat je nodig hebt voor een prachtig gedekte tafel.


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
10 x must-have items voor iedere keuken! >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >

Terug naar overzicht >>