arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen

Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen

Misschien heb je al eens van de mogelijkheid gehoord om een sauna in eigen huis te plaatsen. Een infraroodsauna bijvoorbeeld. Je moet er natuurlijk wel wat ruimte voor hebben, bijvoorbeeld in de badkamer of op zolder, maar verder is dit goed haalbaar! Zo zijn de sauna in huis kosten vandaag de dag relatief laag. Er zitten veel voordelen aan een eigen sauna, die we in deze blog met je delen!

Een privé spa

Houd je ervan om naar een spa toe te gaan? Dan is het absoluut genieten om een sauna in huis te halen! Zo geniet je namelijk van een privé spa: wat een luxe. Je hoeft de sauna zo niet met vreemden te delen – dat is toch wel net een stukje relaxter dan in een openbare sauna. Zeker als je ook een luxe bad in je badkamer plaatst, maak je dit plaatje compleet!

Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen

Sauna in huis: vaak van de warmte genieten

Het is toch altijd wel weer even een onderneming om naar de spa toe te gaan. Met een sauna in huis teken je juist voor een stukje gemak: je kunt veel eenvoudiger en dus vaker van de warmte genieten. De sauna is immers gewoon in je eigen woning te vinden! Makkelijker kan het eigenlijk niet.

Sauna in huis kosten lager dan kosten spa

Wat kost een sauna in huis? De kosten zijn wat uiteenlopend: het is maar net welke soort spa je in huis wilt halen. Een infraroodsauna is er al vanaf circa duizend euro te vinden. Dit is dan ook de meest gebruikelijke sauna om in huis te plaatsen. Het ligt verder vooral aan de gewenste grootte van de sauna: hoe groter de sauna, hoe hoger de prijs vaak wordt. Je kunt het zo zien: als je anders vaak naar een spa gaat, kun je na verloop van tijd zeker kosten besparen als je genoeg hebt aan je sauna in huis.

Een sauna in huis laten plaatsen: welke voordelen zitten hieraan?

Optimaal ontspannen met een sauna in huis

Het kan een verademing zijn om na een drukke dag helemaal tot jezelf te komen in een sauna. Waar de een het liefst op de bank kruipt of in bad gaat, past ook de sauna in dit straatje: het helpt absoluut om tot rust te komen.

Sauna voor in huis: voordelen bij gezondheidsklachten

Regelmatig in de sauna gaan heeft bij verschillende gezondheidsklachten voordelen. Zo kan het ook een medische overweging zijn om een sauna in huis te plaatsen. Allereerst is een sauna goed voor ontspanning in huis: het kan helpen om stressklachten te verminderen. Denk verder aan huidaandoeningen zoals eczeem, spier- en gewrichtspijn en bepaalde longaandoeningen. Het is verstandig om het nut hiervan vooraf met een arts te bespreken.

Lees ook! Ideaal voor inspanning én ontspanning: een zwemspa!


Reageer

Lees ook:

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
4 tips voor een kleine badkamer >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >

Terug naar overzicht >>