arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer

Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer

Ben je verhuisd en heb je er een kleinere slaapkamer voor terug gekregen? Een kleine slaapkamer vraagt erom dat je efficiënt en slim omgaat met de ruimte die je hebt. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van de kleine ruimte zijn er allerlei dingen waar je aan kunt denken, zoals een bed met opbergruimte. Je kunt kiezen uit allerlei soorten bedden, sommige met lades, andere die je helemaal kunt openklappen. Aangezien het bed waarschijnlijk de meeste ruimte inneemt in je slaapkamer, is het van groot belang dat je deze ruimte goed benut. In je bed kun je allerlei spullen opslaan, zoals de helft van je garderobe die je pas in het volgende seizoen weer nodig hebt. Lees verder voor meer slimme tips waarmee je een kleine slaapkamer optimaal benut.

Kies slimme meubels

Kies slimme meubels

Afhankelijk van waar je jouw slaapkamer voor zult gebruiken, moet je meubels aanschaffen. Je kunt dit zo slim mogelijk doen, door meubels te kiezen die speciaal bedoeld zijn voor het efficiënt inrichten van een kleine kamer. Je kunt denken aan een bureau dat je aan de muur bevestigt en enkel uitklapt wanneer je het gaat gebruiken. Zo heb je er totaal geen last van wanneer het bureau niet staat uitgeklapt, want dan hangt deze gewoon langs de muur. Voor kastruimte kun je denken aan een kledingrek die je aan de muur bevestigt, in plaats van een kolossale kledingkast. Een kast neemt al gauw veel ruimte in, en kan je niet zo gemakkelijk even aan de kant duwen als je de ruimte nodig hebt. Een kledingrek kan misschien wat rommelig staan, maar je houdt wel veel ruimte over.

Ga de hoogte in

Een kleine slaapkamer vraagt erom om optimaal benut te worden, dus moet je verder kijken dan je neus lang is. Maak je bijvoorbeeld al efficiënt gebruik van de bovenste meters van de ruimte? Je kunt hierbij denken aan planken die je tegen de muur aan bevestigt, maar ook aan een hoogslaper bijvoorbeeld. Er zijn allerlei manieren mogelijk om een soort van tweede verdieping te creëren in je kamer, zodat je twee keer zoveel spullen kwijt kunt.

Kleurencombinaties

Voor elke kleine ruimte geldt dat vooral het gevoel erg belangrijk is. Je wilt het liefste een kamer binnenlopen en direct het gevoel krijgen van ruimte, ook al is de kamer klein. Kleur heeft een groot effect op hoe je een ruimte beleeft. Kies bijvoorbeeld lichte kleuren uit, met eventueel één uitgesproken kleur die je als accentjes laat terugkomen in de kamer. Met deze tips kun jij een kleine slaapkamer optimaal benutten!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >

Terug naar overzicht >>