arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » 3 opbergtips voor in je slaapkamer
3 opbergtips voor in je slaapkamer

3 opbergtips voor in je slaapkamer

Je slaapkamer is dé plek om tot rust komen en te ontspannen. Het is daarom belangrijk dat het een rustgevende ruimte is. Als je slaapkamer rommelig is, heeft dat geen rustgevend effect. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je nachtrust verslechtert. Daarnaast is het moeilijk om je te ontspannen in een onrustige omgeving. Is je slaapkamer een rommel? Ben je toe aan wat meer rust in je kamer, maar heb je geen idee waar je al je spullen op moet bergen? Lees dan onze drie opbergtips in dit artikel en je slaapkamer is zo weer op orde.

Tip 1: gebruik de ruimte onder en boven je bed

In de slaapkamer neemt je bed vaak de meeste ruimte in beslag. Meestal gebruiken we de ruimte om ons bed heen om van alles op te bergen, maar de ruimte onder en boven je bed kun je ook prima benutten. Spullen die je niet snel nodig hebt, kun je bijvoorbeeld in dozen onder je bed bewaren. Je kunt ook plankjes of kastjes boven je bed hangen, zodat je daar nog wat spullen kunt opbergen. Let wel op dat je deze hoog genoeg plaatst. Je wilt natuurlijk niet je hoofd stoten als je uit bed stapt.

Tip 2: bevestig opbergwanden aan de muur

Ook je muren kunnen prima functioneren als opbergplek. Op deze manier blijft de vloer vrij, wat rustiger en ruimtelijker oogt. Denk bijvoorbeeld aan een wandtafel of wandrek voor aan je muur. Wandrekken zijn tegenwoordig populair en in allerlei kleuren en vormen te krijgen. En dat is ook wel te begrijpen. De wanden maken je slaapkamer een stuk gezelliger en je kunt ook nog eens je spullen opbergen. Wat wil je nog meer? Ga je voor een groot wandmeubel of plaats je verschillende wanddelen naast elkaar? Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt.

Tip 3: Kies voor meubels met veel opbergruimte

 Kies voor meubels met veel opbergruimte

Als je je spullen wat meer uit het zicht wilt opbergen, zijn meubels met veel opbergruimte aan te raden. Denk hierbij aan een nachtkastje met veel lades waarin je bijvoorbeeld je favoriete boek en bril op sterkte kunt opbergen. Maar ook televisiemeubels met opbergvakjes zijn fijn. Daarnaast zijn smalle ladekasten zeker een aanrader. Vaak past er meer in dan je denkt en ze nemen ook nog eens weinig ruimte in beslag.

Met deze drie opbergtips is je kamer weer opgeruimd en de perfecte plek om tot rust te komen!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >

Terug naar overzicht >>