arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten
Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten

Grote slaapkamer toch gezellig en knus inrichten

Al eerder verscheen er een artikel op Woonstijl met tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer. Dit kan namelijk een behoorlijke uitdaging zijn. Toch vergeten mensen vaak dat een hele grote slaapkamer inrichten ook een lastig klusje is. Want hoe maak je zo’n ruime kamer nou een beetje knus en gezellig? Wij helpen je graag op weg met de tips uit dit artikel!

Maak gebruik van donkere kleuren

Het kan best spannend zijn om een donkere kleur verf op de muur te gebruiken. Maar zeker in een grote slaapkamer is dit het proberen meer dan waard! Donkere kleuren maken een grote kamer namelijk direct veel knusser. Daarnaast kun je een donker kleurenpalet toepassen op meubels en accessoires. Zorg er wel voor dat er lichte elementen aanwezig zijn als contrast en laat voldoende daglicht naar binnen komen.

Koop een groot boxspring bed

Vul de grote ruimte gerust op met een extra groot boxspring bed. Standaard tweepersoons boxsprings hebben al een luxe en robuust uiterlijk, maar met een kingsize formaat maak je pas echt een statement. Een boxspring is bovendien een goede aankoop voor een aangename nachtrust.

Kies een bed met hoofdbord

Wil je het helemaal goed aanpakken? Ga dan voor een grote boxspring met hoofdbord. Hiermee geef je het bed tegelijkertijd een decoratieve functie. Het hoofdbord brengt sfeer en karakter in de slaapkamer. Denk goed na over het materiaal van de bekleding en pas de kleuren aan op het (donkere) kleurenpalet.

Maak een kastenwand

Opbergruimte komt altijd goed van pas. Maak daarom optimaal gebruik van de ruimte door een kastenwand te maken. Kies voor extra hoge kledingkasten die tot aan het plafond komen. Hiermee creëer je niet alleen meer opbergruimte, maar benadruk je ook de hoogte van de kamer. Een andere optie is om een walk-in closet in de slaapkamer te verwerken door middel van een scheidingswand.

Leg een groot kleed op de grond

Leg een groot kleed op de grond

Met een vloerkleed maak je iedere kamer een stuk knusser. Leg er dus vooral een onder of naast het bed. Kies voor een kleed in een groot formaat of combineer twee middelgrote vloerkleden met elkaar.

Werk met grootse decoratie

Kleine woonaccessoires vallen snel weg in een grote slaapkamer. Werk daarom vooral met grootse decoratie. Denk aan robuuste lampen, grote kamerplanten, een hoge spiegel en een grote fotowand als muurdecoratie.

Creëer een knusse sfeer met verlichting

Breng tot slot meer gezelligheid in de ruimte door middel van sfeerverlichting. Maak gebruik van dimbare lampen met een warme kleurtemperatuur voor een optimaal effect.


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Zo zorg je voor een perfecte nachtrust >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >

Terug naar overzicht >>