arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje

Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje

Is jouw kind zijn wiegje ontgroeid? Of is het bed van jouw zoon of dochter aan vervanging toe? Dan wordt het de hoogste tijd om een nieuwe te kopen. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Op het gebied van bedden voor de kinderkamer heb je namelijk nogal wat te kiezen. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten wij 4 opties voor een nieuw bed op de kinderkamer op een rijtje.

Peuterbed

Wanneer jouw kind nog relatief jong is, is een peuterbed een goede keuze. Zoals de naam al aangeeft, is dit bed uitermate geschikt voor peuters. Het merendeel van deze bedden is 80 centimeter breed en 160 centimeter lang. Hierdoor kan jouw peuter er de eerste paar jaar van zijn of haar leven prima in slapen. Extra bijkomstigheid is dat een peuterbed een kindvriendelijke uitstraling heeft. Dit komt vooral doordat het hoofd- en voetenbord van zo’n bed voorzien zijn van een vrolijke print. Hierdoor slaapt jouw peuter waarschijnlijk als een roos in een peuterbed.

Ledikant

Ledikant

Is jouw zoon of dochter te oud voor een peuterbed? Of koop je liever direct een bed waar hij of zij tot in de lengte van jaren in kan slapen? Dan is een ledikant een goede keuze. Ledikanten zijn er in allerlei soorten en maten. Niet gek dat we dit bed vaak tegenkomen op kinderkamers. Je kunt onder meer kiezen voor een ledikant met opberglade. Hiermee creëer je extra opbergruimte. Vind je het een risico om jouw zoon of dochter in een ledikant te laten slapen? Kies dan voor een ledikant met hekjes. Hierdoor kan jouw kind niet uit bed vallen.

Stapelbed

Als je meerdere kinderen hebt, kan het voorkomen dat er een tekort aan kamers is. Is het niet mogelijk om een extra kinderkamer te realiseren? Dan zit er niets anders op dan meerdere kinderen op een kamer te laten slapen. Je kunt er twee ledikanten neerzetten, maar dit neemt onnodig veel ruimte in. Kies liever voor een stapelbed. Omdat jouw kinderen met zo’n bed boven elkaar slapen, benut je ruimte die anders onbenut zou blijven. Hierdoor blijft er genoeg ruimte over voor andere zaken, zoals een kast of speelplek.

Hoogslaper

Slapen jouw kinderen allemaal alleen op een kamer? Dan is het wat overdreven om een stapelbed te kopen. Het grootste deel van de tijd slaapt er namelijk maar één iemand in. In dat geval biedt een hoogslaper mogelijk uitkomst. Met een hoogslaper ga je, net als bij een stapelbed, de hoogte in. Je benut dus ook ruimte die anders onbenut blijft. Grote voordeel van een hoogslaper is dat er nog ruimte is onder het bed. Onder het bed kun je bijvoorbeeld prima een bureau of bank kwijt. Niet gek dat hoogslapers voornamelijk gebruikt worden in kleine kamers.


Reageer

Lees ook:

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
3 opbergtips voor in je slaapkamer >
Van welk materiaal worden kunst planten tegenwoordig gemaakt? >

Terug naar overzicht >>