arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Slaap jij wel goed?
Slaap jij wel goed?

Slaap jij wel goed?

Slapen is een van de basisbehoeften van de mens en toch weten heel veel mensen niet hoe zij hun rust moeten pakken. Een matras, een deken en een kussen lijken genoeg, maar dat is niet het geval. Het ligt er namelijk heel sterk aan welk matras, dekbed en kussen je gebruikt. Heb je niet wat nodig is om je lichaam steun te geven, je lijf voldoende koel of juist warm te houden en slaap je op een verkeerd kussen, dan is de kans groot dat je niet optimaal uitgerust wakker wordt. Wat kun je dus doen om te zorgen dat je ’s ochtends als herboren uit je bed stapt?

Zorg dat je niet te koud of te warm slaapt

Als je lichaam ’s nachts heel hard moet werken om warm te blijven, of om juist af te koelen, verlies je heel veel onnodige energie. Je merkt dat dat je niet voldoende kunt opladen en dus is de kans groot dat je je de volgende dag moe voelt. Een goed dekbed houdt je het hele jaar warm dan wel koel. Je kunt namelijk kiezen voor een vierseizoendekbed. Dat is een deken die je dunner of dikker kunt maken door een laag toe te voegen of te verwijderen. Dit dekbed kan gemaakt worden van verschillende materialen met elk hun eigen voordelen. Informeer daarom even bij je aanbieder wat voor jou het meest geschikt is.

Zorg dat je niet te koud of te warm slaapt

Een boxspring 160×200 biedt je lichaam voldoende ondersteuning

Als je ligt, moet je lichaam voldoende ondersteuning hebben, zo niet, dan blijft het lichaam op spanning staan en dan slaap je niet goed. Een juist matras zorgt ervoor dat jouw lichaam daar de steun krijgt waar dat nodig is. Dat merk je niet alleen wanneer je ligt, maar ook wanneer je de volgende dak wakker wordt. Je voelt je namelijk energieker. Kies daarom voor een boxspring 160×200 wanneer je een perfecte basis voor je bed wilt kopen. Je kunt ook voor een maatje ruimer of smaller gaan aangezien de boxspring in diverse afmetingen verkrijgbaar is.

Kies ook voor het juiste kussen

Om alles uit je nacht te halen is tot slot het hoofdkussen van groot belang. Een kussen kan zorgen dat je rug in de juiste houding ligt en dat je geen nekklachten krijgt. Kussens kunnen gemaakt zijn van allerlei materialen en zijn verkrijgbaar in diverse hardheden. Je kunt kiezen voor een kussen met donsveren, maar ook schuimrubber is een optie. Die laatste variant pas zich aan de vorm van je hoofd aan, zodat je altijd de optimale ondersteuning kunt krijgen. Informeer bij je leverancier wat voor jou het beste is.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >

Terug naar overzicht >>