arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen!
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen!

Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen!

Lekker hè, werken vanuit bed? We geven eerlijk toe: ook wij maken ons er wel eens schuldig aan. Maar eigenlijk is het niet zo goed om dit vaak en lang achter elkaar te doen. Zeker nu we vaker thuiswerken is dat misschien een lastig punt. Waarom is werken vanuit bed eigenlijk nadelig voor je? We leggen je er meer over uit!

Ergonomisch thuiswerken is belangrijk

Zowel fysiek als mentaal zitten er nadelen aan thuiswerken vanuit je bed. Fysiek betreft dit je houding: die is verre van optimaal als je aan het computeren bent in bed. Je zit – of ligt – onderuitgezakt, heb onvoldoende ondersteuning in je rug en houdt niet de juiste afstand van je beeldscherm. Af en toe eventjes werken vanuit bed is heus niet zo’n punt: lekker bijvoorbeeld om soms je dag mee te beginnen of om juist vrijdag het laatste werkuurtje mee af te sluiten. Maar als je structureel vanuit bed werkt, kun je vervelende klachten met bijvoorbeeld je rug, schouder of nek oplopen. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Houd daarom altijd in de gaten hoeveel tijd je vanuit bed werkt – probeer dit liever niet langer dan een uur achter elkaar te doen. Daarna is het weer tijd om aan je werktafel plaats te nemen: thuis ergonomisch werken is belangrijk.

Minder concentratie bij werken vanuit bed

Mentaal heeft werken vanuit je bed vaak het gevolg dat je je minder goed kunt concentreren. Je brein koppelt je bed immers aan ontspanning – niet gek dat het vreemd voelt om ineens hard te moeten werken terwijl je op bed ligt. Als er even een uurtje niet veel van je wordt gevraagd kun je hier natuurlijk voor kiezen. Maar wil je hard aan de slag? Dan kun je dat beter niet vanuit bed doen. Eerlijk is eerlijk: typen vanuit bed is toch ook net wat onhandiger.

Minder goed slapen

Als je vaak vanuit bed werkt, kan het er zelfs voor zorgen dat je ’s avonds minder goed kunt slapen. Hoe dat zit? Met de gewoonte om uit bed te werken, snapt je brein niet goed meer waar je bed nu voor bedoeld is. Moet je hier slapen of juist hard werken? Het kan maken dat je ’s avonds langer ligt te piekeren. Geen fijn idee natuurlijk.

Hoe werk je wél goed vanuit huis?

Goed, het is inmiddels wel duidelijk waarom je beter niet (urenlang) kunt werken vanuit bed. Maar hoe ziet een goede werkplek er dan wel uit? Allereerst is het belangrijk om een ergonomische werkplek in te richten: aan een goed bureau en op een comfortabele bureaustoel. Dit is essentieel in je thuiskantoor – zo kun je al die werkuren in de juiste houding zitten.

Ook de locatie telt mee. Je slaapkamer is een rustplek: het is beter als het dit ook blijft. Zet je bureau daarom bijvoorbeeld liever in de woonkamer of op zolder. Heb je een kamer over in huis? Dat is natuurlijk helemaal optimaal – richt in dat geval een afzonderlijk thuiskantoor in, waar je je volledig kunt concentreren.

Meer tips voor je thuiskantoor inrichten? We schreven er al vaker over!

Dit is onmisbaar in je thuiskantoor

Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht

Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>