arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Gekleurd tuinhout op maat
Gekleurd tuinhout op maat

Gekleurd tuinhout op maat

De naam Wood and Colors vertelt al grotendeels waar onze passie ligt; het op maat kleuren van tuinhout. De afgelopen jaren zien we steeds meer een trend opkomen in gekleurd tuinhout. Denk hierbij niet alleen aan de standaard kleuren zoals zwart, grijs en antraciet maar ook aan specifieke RAL-kleuren. Wood and Colors levert gekleurd tuinhout (los timmerhout en kant-en-klare producten zoals schuttingen, tuinschermen en tuinpoorten) in iedere denkbare kleur, wat uniek is in Nederland en omstreken. Bij Wood and Colors vind je gegarandeerd jouw gewenste houtsoort, maat, vorm en kleur om de perfecte houtconstructie te bouwen.

Houtsoorten

Wood and Colors heeft een ruim assortiment in verschillende houtsoorten. Zo heb je onder andere keuze uit; Douglas, Lariks Douglas, Vuren, Vermello Wood, Grenen, Thermisch gemodificeerd hout en Western Red Cedar. Zowel Douglas als Lariks Douglas zijn kenmerkend door de lange levensduur en de warme rood/bruine uitstraling van het hout. Vuren hout is zachter, gemakkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Vermello Wood is nieuw in ons assortiment en biedt een goed alternatief voor Douglas. Deze houtsoort heeft bijna dezelfde eigenschappen als Douglas, alleen is Vermello gladder en heeft het minder knoesten. Grenenhout staat bekend om de vlammentekening en fijne nerven maar heeft veel overeenkomsten met vurenhout. Western Red Cedar en thermisch gemodificeerd hout zijn kwalitatief van de hoogste soort. Ze hebben de eigenschappen van hardhout, zijn uiterst duurzaam en WRC is erg licht.

Houtprofielen

Naast de verschillende houtsoorten heb je ook verschillende profielen om uit te kiezen. Welk profiel geschikt is voor U is afhankelijk waar je het hout voor gaat gebruiken en uiteraard wat je mooi vindt. De verschillende profielen in ons assortiment bestaan onder andere uit; Zweeds rabat (potdekselplanken), halfhouts rabat, sponningplanken, vellingdelen, dakbeschot, blokhutprofielen en rhombus profielen.

Zweeds rabat: Zweedse rabatten staan ook wel bekend onder de term potdekselplanken. Je herkent ze aan schuine zichtzijde en de uitsparing aan de dikste kant. De planken zijn eenvoudig te bevestigen door ze over elkaar heen te schuiven. Zweeds rabat bevestig je altijd horizontaal. Ze zijn geschikt voor gevelbekleding, wandbekleding, bekleding van blokhutten en voor het maken van schuttingen en poortdeuren.

Halfhouts rabat: Halfhouts rabatten vallen net zoals Zweeds rabatten horizontaal over elkaar heen. Het grootste verschil is dat er bij halfhouts rabatten een kleine ronding van de uitsparing in het zicht blijft. Deze planken zijn geschikt voor gevelbekleding, muurbekleding van woningen, schuren en bijgebouwen of wandbekleding van overkappingen en buitenverblijven.

Sponningplanken:  Sponningplanken worden ook wel dubbel lips profielen genoemd. Ze hebben aan beide kanten een lip waardoor je ze gemakkelijk in elkaar kan leggen. Bij deze profielen heb je geen ronding in het zicht en sluiten helemaal op elkaar aan. Zowel horizontaal als verticaal te bevestigen. De planken zijn geschikt voor een dichte en strakke wand van een overkapping of tuinhuis, als dakbeschot en aftimmering van een plafond, of een schutting te realiseren.

Vellingdelen/dakbeschot: Vellingdelen zijn profielplanken met mes en groef. Vellingdelen danken hun naam aan de schuin afgezaagde hoek aan de zichtzijde. Vellingdelen worden veelal gebruikt als plafondafwerkingen en dakbeschot.

Blokhutprofiel: Blokhutprofielen staan ook wel bekend onder de term stapelprofielen omdat je deze planken gemakkelijk horizontaal op elkaar stapelt. Je krijgt dan een stevige afwerking en een uitstekende afdichting. Blokhutprofielen worden gebruikt voor het maken van dichte schuttingen, een blokhut te bouwen/bekleden en het bekleden van wanden onder de overkapping/tuinhuis.

Dubbel Rhombusprofiel: Rhombusprofielen zijn profielplanken waarvan de kopse kant een ruit is. Ze worden voornamelijk gebruikt als gevelbekleding en in wandconstructies. Dubbele rhomusprofielen hebben over de lengte een uitsparing waardoor de plank ogenschijnlijk uit 2 smalle rhombusdelen bestaat. Je krijgt als effect dan dat je gevelbekleding uit veel meer smalle planken bestaat dan dat daadwerkelijk het geval is.

Houtprofielen

Professioneel gespoten

Betrek buiten bij binnen en creëer een uniek sfeer buiten die aansluit bij binnen. Wood and Colors is een expert in het vakkundig kleuren van hout met onze coatingsystemen. Door te kiezen voor gekleurd hout zorg je niet alleen voor een kleurrijke en persoonlijke tuin, maar verduurzaam je de houtproducten ook. Onbehandeld hout vergrijst na een tijdje maar door het hout te behandelen met onze beits gaat je product aanzienlijk langer mee. Bij Wood and Colors behandelen wij het hout met NHC Timberstain, een eigen geproduceerde beits dat kwalitatief hoogwaardig is met een goede hechting van de beits. Andere voordelen van NHC Timberstain zijn;

  • Het biedt bescherming tegen fotochemische en fotofysische afbraak van het houtoppervlak;
  • Het biedt bescherming tegen vervuiling van het houtoppervlak;
  • Het heeft een conserverende en beschermende werking;
  • Het hout wordt verfraaid door middel van kleur.

In ons assortiment hebben we verschillende kleuren. De meeste voorkomende kleuren zijn momenteel zwart, wit, grijs en antraciet. Maar ook onze naturel beits is erg populair. De naturel beits beschermt het hout maar heeft geen extra kleur. Zo behoud je de gewenste houtkleur wanneer je geen “gekleurde” schutting of houtconstructie wilt. Naast de standaard kleuren hebben wij ook alle RAL-kleuren in ons assortiment. Dus ook voor de hele specifieke kleuren kun je bij ons terecht!


Reageer

Lees ook:

De veelzijdigheid van tuinhuizen: een uitgebreide gids >
Ook bij slecht weer genieten van het buitenleven: het kan! >
Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin? >
5 voordelen van een veranda >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >

Terug naar overzicht >>