arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht
Tips voor een licht thuiskantoor verlichting en daglicht

Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht

Het licht in een kantoor heeft een grote invloed op de sfeer. Maar wist je dat je met veel licht zelfs de productiviteit kunt verbeteren? Een overvloed aan daglicht geeft je direct een energie boost. Met de juiste werkverlichting zorg je ervoor dat je ogen minder snel vermoeid raken. Het is dus belangrijk om hier eens wat extra aandacht aan te besteden. Lees de 6 onderstaande tips maar eens door!

Tip 1: Stap over naar LED verlichting

Een paar jaar geleden werd er in kantoorruimtes veel gebruik gemaakt van TL verlichting. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor LED licht. Dit is namelijk veel duurzamer en het flikkert niet. Ook voor jouw thuiskantoor is LED verlichting een goede keuze. Je kunt het kopen in verschillende soorten en formaten. Van dimbare spotjes en grote LED buizen tot een klassieke peervorm. Op de website van BudgetLight vind je een groot assortiment met goedkope LED verlichting.

Tip 2: Kies de juiste lichtsterkte

Het is belangrijk om voor de juiste lichtsterkte te kiezen. Zowel te weinig licht als te fel licht kan namelijk klachten veroorzaken. Denk aan hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeide ogen. Een gemiddelde lichtsterkte van 500 Lux is een goede richtlijn. Kies voor je bureaulamp eventueel voor een fellere variant.

Tip 3: Let op de lichttemperatuur

Let daarnaast op de kleur van de verlichting. Deze voorkeur kan per persoon verschillen. Meestal is neutraal wit licht een prima keuze voor verschillende werkzaamheden. Met een warmere lichttemperatuur maak je de ruimte sfeervoller en met een koele tint creëer je juist een hele frisse look.

Tip 4: Zorg voor egale verlichting

Tip 4 Zorg voor egale verlichting

Zorg ervoor dat jouw thuiskantoor zo egaal mogelijk wordt verlicht. Hiermee bedoelen we dat er weinig harde schaduwen mogen ontstaan. Verdeel alle lampen goed over de ruimte en investeer in extra basisverlichting. Houd daarnaast rekening met het inkomende daglicht.

Tip 5: Maak optimaal gebruik van daglicht

Overdag en tijdens de zomermaanden kun je vooral gebruik maken van natuurlijk licht. Kies voor raambekleding waar je de lichtinval goed mee kunt regelen en blokkeer de ramen zo min mogelijk. Heb je een kantoor op zolder? Overweeg dan om een groot dakraam of een dakkapel te laten plaatsen.

Tip 6: Creëer een lichte basis

Al deze tips werken nog beter als jouw thuiskantoor een lichte basis heeft. Denk aan witte muren en meubels in een frisse kleur. Op deze manier zal kunstmatig licht en daglicht nog beter verdeeld worden in de ruimte.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >

Terug naar overzicht >>