arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Je tuin volledig naar wens inrichten: hoe doe je dat?
Je tuin volledig naar wens inrichten: hoe doe je dat?

Je tuin volledig naar wens inrichten: hoe doe je dat?

Het is een mooi idee om je tuin helemaal naar wens in te kunnen richten. Alleen zo kun je echt optimaal genieten van de buitenplek bij je woning! Het lijkt misschien wat ingewikkeld om tot een ideaal plan voor je tuin te komen – zeker als je op het moment niet blij bent met de inrichting. Maar met de juiste manier van aanpakken krijg jij ook een droomtuin! We delen onze slimme tips.

Wat is het doel van jouw tuin?

We beginnen bij de basis: stel vast wat het belangrijkste doel is voor jouw tuin. Dit is voor iedereen weer anders! De een hecht waarde aan kleurrijke bloemen, de ander juist aan een grote zithoek om te ontspannen. Of misschien heb je wel plannen voor een moestuin of juist een luxe barbecue-hoek. Denk ook aan de afwerkingen: wil je bijvoorbeeld buiten kunnen zitten als het regent? Dan is overdekking welkom. Schrijf alle wensen voor jouw tuin op en ga vanuit daar aan de slag met de precieze inrichting van je tuin. Het is slim om de hulp van een ervaren hovenier in te schakelen, om het optimale uit jouw tuin te halen. Een kwalitatieve hovenier in Uden helpt je graag met het uitdenken van jouw ideale tuininrichting. Zo maak je de tuin dé plek die aansluit op jouw wensen!

Hoeveelheid steen en hoeveelheid groen

In de meeste tuinen is zowel steen als groen te vinden. Het is relevant om ook hierbij een indeling te maken die past bij het plaatje van jouw ultieme tuin. Als je weinig aan tuinonderhoud wilt doen, heb je meer aan grotere stukken steen. Plaats bijvoorbeeld een ruim terras en brede wandelpaden in je tuin, en zorg voor gekaderde boorden waar je het groen in plaatst. Liever veel groen? Plaats dan juist veel bloemen, planten, struiken en gras, en laat stenen slechts de bijrol spelen. Zo ga je voor een levendige tuin!

De ideale zithoek in je tuin

De zithoek vormt vaak toch wel het centrale punt van je tuin. Zorg daarom dat je een fijne en comfortabele zithoek inricht. Maak dat de tuinmeubels die je hier plaatst goed passen. En stel vast of je bijvoorbeeld liever een grote tafel met eetstoelen in je tuin plaatst om aan te tafelen of juist een loungebank om op te liggen. Gezellige aankleding is ook belangrijk in de zithoek – denk aan sfeerverlichting, kussentjes, plaids en een buitenkleed om op de grond te leggen.

Extra functies van je tuin

Om de styling van je tuin compleet te maken, kun je ten slotte nog denken aan extra functies. Zeker als er nog wat ruimte vrij is bij de inrichting van je tuin, is dit een handige uitkomst. Misschien kun je bijvoorbeeld nog extra opbergruimte voor je gereedschap faciliteren. Denk aan een extra schuurtje of opbergbakken voor in de tuin. In opbergbakken voor buiten kun je tevens makkelijk je tuinkussens kwijt op regenachtige dagen. Ook een afdakje voor je fiets of motor kan een welkome toevoeging vormen. Hier geldt opnieuw: denk na over jouw precieze wensen en richt op basis daarvan jouw tuin in, tot het kleinste detail!


Reageer

Lees ook:

Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin? >
5 voordelen van een veranda >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >

Terug naar overzicht >>