arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Een stijlvol hoog-laag seniorenbed; het is mogelijk!

Een stijlvol hoog-laag seniorenbed; het is mogelijk!

Bij een hoog-laag seniorenbed denk je waarschijnlijk meteen aan een ziekenhuisbed. Zo’n bed met van die metalen stangen, kaal, saai en gewoon heel lelijk. Dat wil je natuurlijk liever niet in je slaapkamer (of nog erger: de woonkamer) neerzetten. Maar je lijkt weinig keus te hebben, want wat moet je anders? Gelukkig komen er steeds meer andere opties. Zo kun je nu ook kiezen voor een luxe hoog-laag bed dat perfect past in elke stijlvolle slaapkamer.

Een stijlvol hoog-laag seniorenbed

Er zijn tegenwoordig prachtige hoog-laag eenpersoonsbedden. Deze zijn te vinden in diverse maten, van een standaard eenpersoonsbed tot een bredere ‘twijfelaar’ (tot 120 cm breedte). Het luxe hoog-laag bed kan in heel veel vormen en stijlen worden gemaakt. Zo zijn er hele mooie boxsprings, die er in de lage stand niet anders uitzien dan elke andere boxspring. Het grote verschil is dat je het bed met een eenvoudige druk op de knop een flink stuk omhoog kunt bewegen. Het seniorenbed kan ook gemakkelijk worden verplaatst. Ideaal als je bijvoorbeeld thuiszorg nodig hebt of als je schoonmaakster ook onder het bed moet kunnen stofzuigen. 

Mooie houten boxspring met hoog-laag functie

Tweepersoons hoog-laag seniorenbedden

Misschien denk je dat alleen eenpersoonsbedden verstelbaar kunnen worden gemaakt. Op zich klopt dat ook wel. Maar tegenwoordig is dat helemaal geen probleem meer. Want de meeste boxsprings bestaan toch al uit twee eenpersoonsbedden die strak tegen elkaar aan geschoven worden. Dat geldt ook voor de meeste hoog-laag tweepersoonsbedden. Je kunt zelf beslissen of je één kant verstelbaar wilt maken, of dat beide kanten omhoog en omlaag moeten kunnen. Zo kun je samen met je partner in bed liggen en toch elk van de ideale lighouding genieten. 

Hoog-laag tweepersoonsbed

Een seniorenbed: vooruitzien is verstandig

Voor veel 65+-ers is het kopen van een bed een lastige stap. Waar moet je allemaal op letten met het oog op de toekomst? Een hoog-laag seniorenbed is dan vrijwel altijd een verstandige keuze. Een bed gaat tenslotte minimaal 15 jaar mee. De kans is dus best groot dat je door bijvoorbeeld ziekte extra hulp nodig zult krijgen. Een hoog-laag bed is dan ideaal. Bovendien is het natuurlijk het fijnst dat je altijd in je eigen bed kunt slapen, ook als je iets mankeert. Dat is veel fijner dan het moeten regelen van een nieuw bed terwijl je al in een situatie zit dat je eigenlijk niet meer zonder kunt.

Mooi strak tweepersoons seniorenbed

Veel senioren vinden dat hun keuzemogelijkheden worden beperkt bij het ouder worden. Er moeten aanpassingen in huis worden gedaan, die lang niet altijd mooi zijn. Gelukkig kun je ook veel dingen wél zelf bepalen. De keuze voor een stijlvol hoog-laag seniorenbed is iets dat je zelf kunt beslissen. Je kunt het ook al ruimschoots van tevoren aanschaffen en gebruiken als normaal bed, waardoor je alvast bent voorbereid. Je kunt het bed helemaal aanpassen aan je wensen, zodat het bijvoorbeeld perfect matcht met de kleuren in de slaapkamer. Mocht het nodig zijn, dan kun je het bed gemakkelijk als hoog-laag bed gaan gebruiken wanneer het zover is.


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>