arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Prints in de slaapkamer: verschillende voorbeelden

Prints in de slaapkamer: verschillende voorbeelden

Mag het van jou wel wat spannender in de slaapkamer? Daar kom je al een heel eind mee als je nadenkt over de prints in het interieur in deze ruimte. Zo kom je af van die saaie look! In deze blog geven we verschillende voorbeelden.

Een print op de muur

Pak het het liefst meteen groots aan: ga voor een print op de muur in de slaapkamer! Dat geeft een groots effect – het wordt zo echt anders dan anders. Zeker als er momenteel een basic, witte kleur op de muur te vinden is, kun je hiermee uitpakken. En doe dat dan ook vooral!

Van een planten- of bloemenprint tot een dierenprint, van stippen tot strepen: er is een heleboel te bedenken. Het is dan ook zaak om verschillende voorbeelden te bekijken, en jouw favoriet vast te stellen. Ga je bijvoorbeeld het liefst voor een zachte, romantische print? Of pak je uit met een stoere en opvallende slaapkamer muurprint?

Prints in de slaapkamer: verschillende voorbeelden

Op het bed

Dan gaan we door naar het bed: ook dat is een ideale plek voor prints in de slaapkamer. Bijvoorbeeld wat betreft het dekbedovertrek! De kans is aanwezig dat hier al een gezellige print op te vinden is – heel goed! Want hoewel basic beddengoed ook mooi staat, geeft een print net dat beetje extra.

Maar er is meer! Hoeslakens halen we bijvoorbeeld vaak in een saaie witte kleur in huis – maar waarom eigenlijk? Pak ook daarmee uit! En ga voor extra kussens in de slaapkamer: die je dan weer in een andere print in huis haalt dan je dekbeddenset. Zo wordt het al gauw een gezellige boel in huis.

Op de vloer

Ook op de vloer kun je een gezellige print terug laten komen: haal een mooi vloerkleed in huis. Zo zijn we dol op vintage- en Aztec-vloerkleden – daarmee voeg je echt karakter toe aan de slaapkamer. Precies waar we naar op zoek zijn! Maar ook een basic vloerkleed in een fraaie kleur staat al snel goed.

En daar zit nog een ander groot voordeel aan: het voelt heerlijk onder de voeten! Zo sta je ’s ochtends niet meteen op een koude vloer, maar voelt het lekker warm aan.

Zo ga je voor een opvallende look in de slaapkamer

De gordijnen

Ten slotte kun je extra kleur naar de slaapkamer toehalen met de gordijnen! Die vinden we ook maar al te vaak in een saaie kleur terug, laat staan met een patroon erop. Maar waarom zou je daar niet meer mee spelen?

Een uniek gordijn is juist een prachtig voorbeeld van slaapkamer decoratie. Je kijkt er immers elke ochtend weer tegenaan. Dan kun je er toch maar beter wat vrolijks van maken? Bijvoorbeeld met sterretjes, bloemen of een geometrische print.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>