arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo creëer je eenheid in de woonkamer

Zo creëer je eenheid in de woonkamer

Een woonkamer inrichten is veel meer dan alleen wat mooie spullen bij elkaar zetten. Hier kom je snel achter als het geheel er onsamenhangend uitziet. Ieder meubelstuk en decoratiestuk is afzonderlijk prachtig, maar alles bij elkaar is toch geen succes. De oorzaak? Het interieur vormt geen eenheid. Daar willen we je vandaag graag bij helpen! We delen tips over onder andere een duidelijk kleurenpalet en het aanschaffen van volledige woonkamers.

Kies een duidelijk kleurenpalet

Het makkelijkste is om eerst het kleurenpalet te bepalen. Misschien had je hier al een duidelijk beeld van, maar heb je deze richtlijn een beetje ‘verwaarloosd’ tijdens het inrichten. De woonwinkels staan natuurlijk ook vol met mooie spullen! Om meer eenheid in je interieur te krijgen, moet je je toch beter richten op de gekozen tinten. Misschien helpt het om een moodboard te maken ter inspiratie. Als deze af is kun je de belangrijke hoofdkleuren uit de afbeeldingen halen. Neem (een foto van) jouw kleurenpalet eventueel mee tijdens het shoppen.

Laat dezelfde materialen terugkomen

Als jouw kleurenpalet perfect in orde is, kun je best veel variëren met de materialen. Vind je dit toch lastig? Kies dan één of twee hoofdmaterialen voor jouw woonkamer. Koop bijvoorbeeld enkel meubelstukken van lichtgekleurd hout of met metalen poten.

Koop een complete woonkamer set

Heb je geen tijd om zo’n duidelijk plan te maken? Of vind je het inrichten van een woonkamer misschien helemaal niet zo leuk? Dan hebben we nog een hele handige tip voor je! Bij Meubella vind je volledige woonkamers in verschillende stijlen. Dat wil zeggen dat je een set koopt van bijvoorbeeld 5 meubelstukken met dezelfde look. Al deze items hebben een identieke uitstraling en vormen meteen een samenhangend geheel. Zo eenvoudig kan het zijn! Op de onderstaande afbeelding zie je een woonkamer set in de modern landelijke stijl. De meubels zijn afgewerkt in grijs eiken. Dit staat goed in bijna iedere woning. Je hoeft alleen nog maar de persoonlijke spullen toe te voegen en je woonkamer is klaar.

Foto: Meubella.nl

Verbind meubels met een vloerkleed

Een andere optie is om je meubels met elkaar te verbinden door middel van een vloerkleed. Zo creëer je ook meteen een duidelijke scheiding tussen de zithoek en de eetkamer. Let bij het kopen van een kleed weer goed op jouw gekozen kleurenpalet.

Maak gebruik van herhaling

Eenheid zit daarnaast in de kracht van herhaling. Laat specifieke elementen op verschillende plekken in je interieur terugkomen. Denk aan dezelfde lampen, dezelfde gordijnen, dezelfde bloempotten en een doorlopende vloer.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >

Terug naar overzicht >>