arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » Zo creëer je eenheid in de woonkamer

Zo creëer je eenheid in de woonkamer

Een woonkamer inrichten is veel meer dan alleen wat mooie spullen bij elkaar zetten. Hier kom je snel achter als het geheel er onsamenhangend uitziet. Ieder meubelstuk en decoratiestuk is afzonderlijk prachtig, maar alles bij elkaar is toch geen succes. De oorzaak? Het interieur vormt geen eenheid. Daar willen we je vandaag graag bij helpen! We delen tips over onder andere een duidelijk kleurenpalet en het aanschaffen van volledige woonkamers.

Kies een duidelijk kleurenpalet

Het makkelijkste is om eerst het kleurenpalet te bepalen. Misschien had je hier al een duidelijk beeld van, maar heb je deze richtlijn een beetje ‘verwaarloosd’ tijdens het inrichten. De woonwinkels staan natuurlijk ook vol met mooie spullen! Om meer eenheid in je interieur te krijgen, moet je je toch beter richten op de gekozen tinten. Misschien helpt het om een moodboard te maken ter inspiratie. Als deze af is kun je de belangrijke hoofdkleuren uit de afbeeldingen halen. Neem (een foto van) jouw kleurenpalet eventueel mee tijdens het shoppen.

Laat dezelfde materialen terugkomen

Als jouw kleurenpalet perfect in orde is, kun je best veel variëren met de materialen. Vind je dit toch lastig? Kies dan één of twee hoofdmaterialen voor jouw woonkamer. Koop bijvoorbeeld enkel meubelstukken van lichtgekleurd hout of met metalen poten.

Koop een complete woonkamer set

Heb je geen tijd om zo’n duidelijk plan te maken? Of vind je het inrichten van een woonkamer misschien helemaal niet zo leuk? Dan hebben we nog een hele handige tip voor je! Bij Meubella vind je volledige woonkamers in verschillende stijlen. Dat wil zeggen dat je een set koopt van bijvoorbeeld 5 meubelstukken met dezelfde look. Al deze items hebben een identieke uitstraling en vormen meteen een samenhangend geheel. Zo eenvoudig kan het zijn! Op de onderstaande afbeelding zie je een woonkamer set in de modern landelijke stijl. De meubels zijn afgewerkt in grijs eiken. Dit staat goed in bijna iedere woning. Je hoeft alleen nog maar de persoonlijke spullen toe te voegen en je woonkamer is klaar.

Foto: Meubella.nl

Verbind meubels met een vloerkleed

Een andere optie is om je meubels met elkaar te verbinden door middel van een vloerkleed. Zo creëer je ook meteen een duidelijke scheiding tussen de zithoek en de eetkamer. Let bij het kopen van een kleed weer goed op jouw gekozen kleurenpalet.

Maak gebruik van herhaling

Eenheid zit daarnaast in de kracht van herhaling. Laat specifieke elementen op verschillende plekken in je interieur terugkomen. Denk aan dezelfde lampen, dezelfde gordijnen, dezelfde bloempotten en een doorlopende vloer.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>