arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy

Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy

Door te mixen met verschillende materialen, maak je jouw interieur nog interessanter. De afwisseling zorgt voor meer diepte en karakter. Zo gaat een natuurlijk materiaal zoals hout heel mooi samen met een stoere tegenhanger als metaal. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om meer kunststof elementen te verwerken in het interieur? Dit materiaal is behalve onderhoudsvriendelijk ook geschikt voor trendy meubels en accessoires. Wij geven je graag wat inspiratie!

Eetkamerstoelen

Kunststof stoelen zijn perfect voor in de eetkamer. En dan hebben we het natuurlijk niet over de witte kuipstoelen die in de schuur staan. Denk eerder aan een Scandinavische eetkamerstoel met een minimalistisch design. Deze stoelen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Er is dus vast wel een setje dat aansluit bij het kleurenpalet van jouw open keuken of eetkamer. Het grote voordeel van kunststof stoelen is dat ze licht van gewicht zijn en gemakkelijk schoon te maken. Knoeien is dus geen probleem.

Sfeervolle verlichting

Je kunt kunststof lampen gebruiken in je hele woning. Van een kunststof hanglamp boven de eettafel tot een handige bureaulamp. Het leukste is dat je er ook zelf creatief mee aan de slag kunt. Kunststof polypropeen folie is bijvoorbeeld erg geschikt om lampenkappen mee te maken. Dit soort folie is in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar bij Kunststofshop, een groothandel in kunststoffen. Hier kun je ook terecht voor kunststof platen en buizen. Als creatieveling of klusser is het erg leuk om hier eens een kijkje te nemen.

Wandbekleding

Kunststof platen zijn goed toe te passen als wandbekleding. Gebruik het als keukenachterwand om de muur te beschermen en alles gemakkelijk schoon te houden. Of kies voor kleurrijke wandpanelen om de badkamer een make-over te geven. Een aantal soorten kunststof platen die veel worden toegepast in het interieur zijn polycarbonaat, acrylaat (ook wel bekend als plexiglas) en polyester platen.

Industriële stellingkast

De industriële woonstijl is nog steeds erg populair. Steeds meer mensen willen hierdoor een zwarte stellingkast in het interieur hebben. Je kunt kiezen voor een metalen variant, maar een kunststof stellingkast is ook een verrassend goede optie. Deze zijn een stuk lichter van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen.

Kunststof woonaccessoires

Waarschijnlijk heb je onbewust al veel kunststof woonaccessoires in huis staan. Veel decoratieve beelden zijn tegenwoordig niet gemaakt van steen of metalen, maar gewoon van kunststof. Er zijn zelfs hele stijlvolle servies setjes van verkrijgbaar. Dit bewijst maar weer hoe veelzijdig het materiaal is.


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >

Terug naar overzicht >>