arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips
Zolder

Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips

Een fijne ruimte op zolder die als extra slaapkamer, werkkamer of speelkamer kan dienen is niet alleen erg praktisch, maar ook waarde verhogend voor je huis. Maar wat nu als de ruimte op zolder net te klein is om goed te kunnen gebruiken? Dan geven wij je graag een aantal tips om net dat beetje meer ruimte te creëren.

Inbouwkasten

Op zolder heb je vaak te maken met schuine wanden. De ruimte die hieronder zit, kun je niet optimaal gebruiken, tenzij je er inbouwkasten op maat maakt. Zo wordt de onpraktische ruimte ineens toch praktisch! Je kunt er veel spullen kwijt die anders misschien maar in de weg liggen. Een zolder die lang en smal is, zou je op kunnen delen in twee ruimtes, waarbij de achterste ruimte een opbergruimte wordt en de voorste ruimte een werk- of slaapkamer. Een andere optie is om bijvoorbeeld het bed of bureau in te bouwen. Door een bedstee te maken of een bureau onder de schuine kant, hoef je hier geen apart meubel voor te plaatsen en bespaar je dus ruimte.

Lichte kleuren

Een lichte ruimte oogt groter en ruimer dan een donkere ruimte. Zorg dus voor lichte muren en een licht plafond, en het liefst ook lichte meubels en accessoires. De juiste verlichting helpt eveneens mee om zoveel mogelijk een lichte ruimte te krijgen.

Dakraam of dakkapel

Zolder ruimte creeren

Je krijgt nog meer licht én ruimte binnen door een dakkapel of dakraam te (laten) plaatsen. Dat is geen goedkope tip maar wel eentje waar je veel plezier van zult hebben. Een kunststof dakkapel zorgt niet alleen voor extra loopruimte en extra daglicht, maar ook voor een onderhoudsarme, veilige en isolerende oplossing. Een dakraam laten plaatsen is iets goedkoper, maar zorgt wel voor minder extra loopruimte buiten een dakkapel. Je krijgt er wel veel extra licht mee binnen.

Minimalistisch

Tot slot een tip die heel logisch klinkt, maar waar vaak nog heel wat in te winnen is. Richt je zolderkamer zo minimalistisch mogelijk in om zoveel mogelijk ruimte te hebben. Dus kijk kritisch wat je echt nodig hebt, wat je wellicht ergens op kunt bergen of op kunt hangen. Hoe minder meubels en accessoires, hoe ruimtelijker het oogt.

Met bovenstaande tips zorg je voor zoveel mogelijk ruimte op zolder. Blijft je zolder desondanks te klein om er te werken of slapen, dan kun je er altijd nog een fijne relaxruimte van maken. Wat kussens, kaarsjes en boekjes en je hebt een heerlijke plek om te ontspannen!


Reageer

Lees ook:

Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat >
Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden >
Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis >
Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel >
Dit zijn goede plekken in huis voor planten >
Een kleine eettafel uitkiezen: let hierop >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >
Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Met deze items vertaal je de winter in huis >
Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis >

Terug naar overzicht >>