arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Een slaapkamer met een schuin dak: 7 praktische tips

Een slaapkamer met een schuin dak: 7 praktische tips

Een schuin dak kan best lastig zijn. Je kunt bepaalde meubels, zoals de kledingkast, er niet onder zetten. Toch is het geen ramp, want een schuin dak biedt ook weer allerlei mooie mogelijkheden. En met deze praktische tips wordt jouw slaapkamer met een schuin dak heel gezellig ingericht.

1. Dakraam of dakkapel

Heb jij een vrij kleine slaapkamer en wordt het er door het schuine dak nog kleiner? Dan is het plaatsen van een dakkapel een goed idee om meer ruimte te creëeren. De kamer kan er flink groter mee worden. Heb je wel een ruime kamer, dan is een dakraam een verstandige keus. Je krijgt dan meer natuurlijk licht en de kamer lijkt groter.

2. Een kast onder de schuine wand

Onder de schuine wand kun je geen gewone kasten plaatsen. Maar je kunt er wel een mooie inbouwkast plaatsen. Dat doe je onder het gedeelte waar je niet rechtop kunt staan. Je kunt in de schuine hoek heel veel dozen met spullen opbergen. Het is vooral handig als opslag voor spullen die je anders op de zolder of in de kelder zou zetten. Door er een nette kast te bouwen en het mooi af te werken valt de opslag niet op, maar kun je wel veel kwijt.

3. Je bed onder de schuine wand

Zelfs als je een inbouwkast onder de schuine wand hebt geplaatst, houd je nog een gedeelte over dat te laag is om er te staan. Je kunt er dus ook geen kledingkast plaatsen, want die zijn meestal ongeveer 2 meter hoog. Je kunt er wel je bed neerzetten. In het begin vind je het misschien wat onpraktisch, maar je went er best snel aan. Voordeel is dat het bed de schuine wand beslaat, waardoor je in de rest van de kamer meer praktische ruimte overhoudt.

4. Wat als je raam schuin is?

Een kamer met een schuin dak kan natuurlijk ook een schuin raam hebben. Dat is heel lastig, want dat maakt het vinden van een goede raamdecoratie lastig. Je zult dus raamdecoratie op maat moeten kopen. Dan weet je zeker dat het goed past. Je kunt vrijwel elke raamdecoratie gebruiken bij een schuin raam, maar ze kunnen niet altijd open gemaakt worden. Dus houd niet alleen rekening met het uiterlijk, maar ook met de manier van bedienen.

5. Let op met kleuren 

De schuine wand maakt dat de kamer er wat kleiner uitziet. Als je de schuine wand in een (te) felle kleur schildert, lijkt de kamer meteen erg benauwd en krap. Het is dus belangrijk dat je de schuine wand bij voorkeur wit, maar anders toch in elk geval in een zo licht mogelijke tint schildert. Ook in de rest van de kamer moet je wat beter letten op je kleurkeuze dan in een ‘normale’ kamer. Geel in de slaapkamer is bijvoorbeeld een hartstikke leuk idee, maar het is verstandig om het geel in een slaapkamer met schuine wand te beperken tot enkele accessoires.

6. Dakbalken? Gebruik ze decoratief!

In moderne woningen hebben schuine wanden meestal een gladde afwerking. In oudere huizen zie je juist vaak de dakbalken zitten. Je kunt ze natuurlijk proberen te camoufleren door ze in dezelfde kleur als de wand te schilderen. Maar het is juist heel mooi als je ze decoratief gebruikt. Bijvoorbeeld door ze in een mooie pasteltint te schilderen. Je kunt ze ook donker schilderen, maar je moet opletten dat je niet kiest voor zwart omdat dat een te scherp contrast is met de andere kleuren in de kamer.

7. Gebruik tips voor een kleine slaapkamer

Een kamer met een schuine wand kan natuurlijk best groot zijn. Toch is het door de schuine wand verstandig om eens te kijken naar tips voor een kleine slaapkamer. Dit zijn vaak nuttige ideeën die je ook in je kamer met schuine wand kunt toepassen. Enkele tips:

  • Ga liever voor enkele grote meubels in plaats van veel kleine meubels.
  • Zorg ervoor dat de inrichting rustig is, zonder veel franjes en teveel kleine decoraties.
  • Door rustige kleuren te kiezen lijkt de kamer groter.

Een slaapkamer met een schuin dak hoeft geen probleem te zijn. Natuurlijk moet je er bij het inrichten van de kamer wel rekening mee houden. Maar je kunt het zo ruim en zo gezellig maken als je wilt. Met deze 7 tips wordt jouw slaapkamer ondanks de schuine wand toch knus en gezellig ingericht.


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >

Terug naar overzicht >>