arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een print op de muur: ga voor opvallend behang

Een print op de muur: ga voor opvallend behang

Waar we eerst met name fan leken te zijn van de witte muur in huis, is dit aan het verschuiven. En daar zijn we blij mee: er mag weer wat kleur op de muur! Dat staat wat ons betreft een stuk gezelliger in huis. En hoewel je met de kwast aan de gang kunt gaan, is het ook een idee om voor behang te kiezen. In deze blog lichten we verschillende voorbeelden van opvallend behang toe.

Bloemen zijn altijd goed

We beginnen met een fleurig idee van muur behang: bloemen! Dit staat altijd goed, raakt nooit uit de mode en maakt je iedere dag weer vrolijk. Wat dat betreft dus een veilige keus! En tegelijkertijd ook weer helemaal niet, omdat je met bloemen een boel kleur in huis haalt. Durf die keuze te maken.

Een print op de muur met bloemen: er zijn allerlei soorten en maten te vinden. Wat belangrijk is: kies wat bij jou past. Ga je bijvoorbeeld voor felle kleuren of juist meer pasteltinten? Ga je voor bloemen die groot afgebeeld zijn of juist liever klein? Ga je voor realistisch uitziende bloemen of juist liever een abstracte vorm? Om maar wat voorbeelden te noemen. Denk goed na bij het behang kopen.

Lekker vrolijk: bloemen behang aan de muur

Een grafische vorm

Van de bloem die er lieflijk uitziet, gaan we naar een stoere variant van mooi behang: de variant met een grafische print! Kijk maar eens op onderstaand beeld, dan heb je meteen een idee. Dat geeft natuurlijk weer een heel ander effect!

En ook hierbij is het zaak dat er allerlei ideeën en uitwerkingen bestaan. Zo zien we hieronder nog best een basic variant van de grafische print: eentje die in ieder interieur wel zou staan. Maar je kunt ook gaan voor meerdere vormen door elkaar, of een samenspel van kleuren.

Een print op de muur: ga voor opvallend behang

Look-a-like stenen aan de muur

Wil je voor een robuuste look gaan in huis? Kies dan bijvoorbeeld voor fotobehang aan de muur in de vorm van stenen, zoals we hieronder zien. Ideaal als je dit de mooiste muursoort vindt, maar een verbouwing in je woning niet ziet zitten. Behang kan vandaag de dag behoorlijk realistisch worden gemaakt – waardoor het net echt lijkt.

En zo ga je tegelijkertijd voor een speels effect. Het is eigenlijk een beetje alsof je de gasten die over de vloer komen in de maling neemt – met grappige situaties tot gevolg. Als dat bij je past, is dit een perfect idee! Het behang valt op, en zorgt voor leven in de brouwerij.

Uniek: stenen aan de muur in de vorm van behang

Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >

Terug naar overzicht >>