arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning

Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning

Je tuin inrichten zodat deze aansluit bij de stijl van je woning, vergt aandacht voor detail en een goede planning. De buitenruimte moet een verlengstuk worden van het interieur. De sfeer binnen moet je ook buiten kunnen voelen. Er zijn vele mogelijkheden om dit te realiseren, van het type beplanting tot de materialen die je gebruikt voor tuinmeubels en decoraties. Vooral de keuze voor tegels, gras en andere grondbedekking is ook van belang. Voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing, kan een kunstgras aanbieding interessant zijn.

Tuinmeubels die passen

De keuze van tuinmeubels helpt om de gewenste sfeer in je tuin te bereiken. Het is belangrijk dat meubels comfortabel en stijlvol zijn. Ze moeten complementair zijn aan het interieur van je huis. Als je huis een moderne uitstraling heeft met strakke lijnen en neutrale kleuren, kies dan voor tuinmeubels met een minimalistisch design en gemaakt van materialen zoals metaal of polyrattan. Bij een meer traditionele woning passen houten meubels met zachte, warme kleuren beter. Let ook op de kwaliteit van de kussens en andere stoffering, deze moeten comfortabel zijn en het liefst bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Tuinmeubels die passen

Verschillende type tegels en gras

De keuze van de grondbedekking in je tuin heeft een grote impact op de uitstraling. Tegels zijn beschikbaar in verschillende maten, kleuren en materialen. Betontegels zijn veelzijdig en betaalbaar, terwijl natuursteen een luxe uitstraling geeft. Je keuze moet aansluiten bij de stijl van je woning. Als alternatief voor natuurgras, is kunstgras van bijvoorbeeld Van de Lockant kunstgras een optie die weinig onderhoud vereist. Het leggen van kunstgras kan snel en eenvoudig en met de huidige technologieën voelt het bijna net zo natuurlijk aan als echt gras.

Aanpassen van de verlichting

De juiste verlichting kan je tuin transformeren en zorgen voor een prachtige ambiance die aansluit bij de stijl van je huis. Kies voor buitenlampen die het design van binnen complementeren. Moderne LED-lampen zijn ideaal voor een strakke, moderne tuin terwijl traditionele lantaarns prachtig staan in een meer klassieke tuin. Verlichtingspunten zoals padverlichting en spotjes kunnen worden gebruikt om bepaalde aspecten van de tuin uit te lichten, zoals specifieke bomen of de gevel van het huis.

Planten geschikt voor binnen en buiten

Planten zijn een belangrijk element om de stijl van binnen naar buiten door te trekken. Als het mogelijk is, kun je ook planten kiezen die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn. Succulenten, varens en grassen doen het goed zowel binnen als buiten en vereisen weinig onderhoud. Voor een tropische sfeer zijn palmen en hibiscus uitstekende keuzes.


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >

Terug naar overzicht >>