arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Wij jij genieten in je eigen buitenspa?
Wij jij genieten in je eigen buitenspa?

Wij jij genieten in je eigen buitenspa?

Even tijd voor jezelf nemen, is heel belangrijk maar niet altijd eenvoudig. Als je na een lange dag werken thuiskomt, heb je niet altijd meer zin om nog naar een spa te gaan om daar even tot rust te komen. Wat dacht je ervan om een eigen thuisspa te hebben? De kosten van een thuisspa zijn de laatste jaren sterk gestegen en de kwaliteit van een jacuzzi is sterk gestegen. Een jacuzzi is de ultieme manier om even lekker de boel de boel te laten aan het eind van de dag. Geef je over aan het heerlijke warme water en komt tot rust terwijl de bubbels rond je lichaam bruisen.

Wat moet je weten als je een jacuzzi wilt kopen?

Wie een jacuzzi wil kopen, moet weten met hoeveel mensen hij het bad wil gaan gebruiken. Je kunt een jacuzzi 2 personen kopen, maar je kunt ook voor het grootste model gaan. Deze is geschikt voor maximaal acht personen. De twee belangrijkste punten waarop je moet letten, is hoe je jacuzzi verwarmd wordt en hoe deze zichzelf kan reinigen. Het water moet namelijk aangenaam warm zijn en deze warmte moet ook behouden blijven. Let daarom op goede isolatie. Dat je niet in een vies bad wilt zitten, spreekt voor zich. Kijk daarom ook goed naar hoe het bad schoongehouden kan worden.

Een Amerikaans of een Chinees model?

Een Amerikaans of een Chinees model

Je kunt een jacuzzi kopen die in Amerika is gemaakt, of een die uit China komt. Een Chinees model lijkt misschien op het eerste gezicht goedkoper, maar dat blijkt hij niet te zijn. De isolatie die in Chinese modellen wordt aangebracht, is vaak van lagere kwaliteit. Dat leidt ertoe dat je meer stroomkosten moet betalen. Vandaar dat een Amerikaans model beter is omdat deze meestal voorzien is van betere isolatie. Op jaarbasis gaat je dat heel veel geld besparen. Een Chinese jacuzzi verwarmen kost omstreeks 1500 euro per jaar, een Amerikaans model is warm voor gemiddeld 500 euro per jaar. Kijk dus altijd goed naar waar je jacuzzi gemaakt is voordat je besluit er een te kopen.

Vraag een deskundige om advies

Als je niet zeker weet of je tuin geschikt is voor een jacuzzi, of wanneer je niet helemaal weet welk model het beste is voor jou, vraag dan de verkoper om advies. Een goede leverancier weet precies wat voor jou het beste is en kan je de verschillende mogelijkheden laten zien. Besluit je een jacuzzi voor 2 personen te bestellen, dan kun je deze laten plaatsen door het bedrijf zelf. Zo weet je zeker dat alles goed geïnstalleerd wordt en dat jij snel een warm bad kunt nemen.


Reageer

Lees ook:

Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
De echte vakantietuin >
Zo houd jij je zwembad schoon >

Terug naar overzicht >>