arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Zo maak je verhuizen gemakkelijker

Zo maak je verhuizen gemakkelijker

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kun je vast wel een aantal handige tips gebruiken! Een verhuizing is vaak erg stressvol. Er zijn ook zo veel dingen waar je op moet letten… Toch kun je het jezelf met een goede voorbereiding een stuk gemakkelijker maken. Met het advies uit dit artikel verloopt de verhuisdag hopelijk een stuk soepeler.

Koop stevige verhuisdozen

Gebruik voor een verhuizing niet zomaar een paar oude kartonnen dozen. De kans is groot dat deze niet sterk genoeg zijn. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je servies door de bodem heen zakt! Koop daarom liever een aantal stevige verhuisdozen. Deze zijn eenvoudiger te tillen, beter te stapelen en vooral een stuk veiliger.

Pak de dozen in per kamer

Ga niet als een kip zonder kop aan de slag met inpakken. Dit maakt het uitpakken op de nieuwe locatie namelijk heel chaotisch. Pak de dozen op een slimme manier in: per kamer of per categorie. Stop dus alle keukenspullen bij elkaar en vul een doos bijvoorbeeld alleen maar met boeken. Schrijf daarna op de buitenkant van de doos wat er allemaal in zit of naar welke ruimte het moet. Je kunt ook werken met kleurcodering. (Rood=woonkamer, blauw=badkamer, geel=slaapkamer etc.)

Verplaats spullen met een meubelhondje

Een meubelhondje is een ontzettend handig hulpmiddel met verschillende benamingen. Van een transportroller of verhuishond tot een meubel dolly. Het is simpelweg een plateau met wielen waar je spullen op kunt vervoeren. Dit karretje is ideaal voor het verplaatsen van zware en grote meubelstukken of meerdere verhuisdozen. Met een meubelhondje kun je flink wat rugklachten voorkomen!

Maak de inboedel transportwaardig

Vergeet niet om je inboedel goed in te pakken en te beschermen. Hiervoor kun je dekens, folie of bubbeltjesplastic gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat de koelkast ongeveer 24 uur uit staat voordat je het in de verhuiswagen zet. Vervoer ook geen wasmachine als er nog water in zit en plak het slangetje vast met het uiteinde omhoog. Hiermee voorkom je lekkages tijdens het vervoeren en in je nieuwe woning.

Maak een bouwpakketje van gedemonteerde meubels

Sommige meubelstukken moet je uit elkaar halen om ze te vervoeren. Probeer alle onderdelen zo goed mogelijk bij elkaar te houden en stop kleine schroefjes in een zakje. Schrijf eventueel een stappenplan of maak foto’s als je de montagehandleiding niet meer hebt.

Gebruik een tas of koffer voor belangrijke spullen

Belangrijke spullen zoals sleutels, papieren, je telefoon en oplader stop je natuurlijk niet in een verhuisdoos. Gebruik hier een tas of koffer voor. Deze kun je altijd bij je houden. Stop er eventueel ook een setje kleding en wat toiletspullen in.


Reageer

Lees ook:

Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Zo creëer je eenheid in de woonkamer >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
Verhuisbedrijf: wat zijn de kosten? >
Inspiratie voor accentverlichting in je interieur >
Verbouwen of verhuizen? Vergeet de binnendeuren niet >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Het verschil tussen laminaat en parket >
Maak van jouw schuur de ideale werkplaats >
Een tienerkamer inrichten: tips en ideeën >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Decoratietips voor de winter >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >

Terug naar overzicht >>