arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie?
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie?

Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie?

Traplopen is iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Helaas kan er iets gebeuren waardoor dit ineens moeilijker gaat dan voorheen. Ouderdom kan hier een oorzaak van zijn, maar misschien ben je ook wel geopereerd of heb je een ongeluk gehad. In beide gevallen kan een traplift uitkomst bieden. Wie zich verdiept in trapliften, ontdekt dat je ze kunt kopen en huren. Maar wat is de beste optie? In deze tekst helpen wij jou een keuze te maken.

Gebruiksperiode

Twijfel je tussen het kopen en huren van een traplift? Bepaal dan eerst voor jezelf hoelang je verwacht dat je deze lift nodig hebt. Als ouderdom de oorzaak is van je verminderde mobiliteit, is de kans groot dat je de traplift de rest van je leven nodig hebt. In dat geval is kopen vaak de meest interessante optie. Onderaan de streep ben je dan vaak goedkoper uit dan bij huren.

Er zijn ook situaties waarin een traplift huren (veel) interessanter is dan kopen. Heb je een ongeluk gehad of ben je geblesseerd geraakt tijdens het sporten en kun je hierdoor de trap niet meer op? Dan ben je mogelijk maar tijdelijk minder mobiel. Omdat het niet goed is om dagelijks op de bank te slapen, kun je een traplift huren. Je spreekt met de leverancier af voor welke periode je de lift gebruikt. Zij installeren de traplift op de gewenste datum en demonteren hem weer als de huurperiode voorbij is. De minimale huurperiode voor een traplift is bij veel leveranciers twaalf maanden.

Budget

Budget

Naast de gebruiksperiode is het ook verstandig om rekening te houden met je budget. Een traplift kopen kost je immers al snel een paar duizend euro. Aangezien dit bedrag vaak in één keer betaald moet worden, kan niet iedereen het zich veroorloven een traplift te kopen. Je kunt in dat geval kijken naar een tweedehands exemplaar. Ondanks dat een gebruikte traplift vaak een stuk goedkoper is dan een nieuwe, betaal je er alsnog een relatief groot bedrag voor.

Is een tweedehands traplift je ook nog te duur? Dan biedt huren mogelijk uitkomst. Doordat je bij huren een vast bedrag per maand betaalt, past een traplift misschien alsnog binnen je budget. Je huurt overigens alleen de stoel en de motor, de rail moet je kopen. Dit onderdeel wordt op maat gemaakt, waardoor hij na de huurperiode niet opnieuw gebruikt kan worden.

Hoe zit het met onderhoud?

Omdat een traplift vaak intensief gebruikt wordt, is onderhoud belangrijk. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd van een veilige werking, maar verleng je bovendien de levensduur van de lift.
Voer zelf geen onderhoud uit aan je traplift, maar besteed dit uit aan een professionele monteur. Koop je een traplift? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Om te voorkomen dat je vergeet je onderhoud uit te voeren, werken veel leveranciers met onderhoudscontracten. Als je een traplift huurt, is het niet nodig om zo’n contact af te sluiten. Bij de meeste leveranciers is onderhoud namelijk bij de huurprijs van een traplift inbegrepen.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>