arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkomen bij Sophie in Wezep

Binnenkijken

bij Sophie

Landelijk wonen op een landgoed

Hier reed vroeger de koetsier over het landgoed van zijn heer. De oude klinkerweg tussen koetshuis en landhuis ligt nog onder het gazon. “Landgoed ‘De Oldhorst’ dateert van 1751. Het koetshuis is in het begin van de vorige eeuw gebouwd”, vertelt Sophie van Loon, die samen met haar man het koetshuis bewoond. Aan de lange eettafel, met een tafelblad van handbeschilderd lederen panelen, vertelt ze over het wonen op ‘De Oldhorst’. “We zochten een sfeervol huis met veel ruimte. Toen ik dit huis bekeek, werd ik op slag verliefd. Een groot schilderij dat we ooit op een galerie zagen maar waarvoor we geen ruimte hadden, bleek hier aan de muur te hangen. We hebben het er meteen bijgekocht.”

Venetiaans glas

De grote poortdeuren waar ooit de wagens door naar binnen werden gereden, zijn vervangen door hoge deuren met glas. Indrukwekkend is de sfeer in de zeker vier meter hoge kamers. Het gestuukte plafond met de ingebouwde spots vormt een mooi contrast met het authentieke balkenplafond, dat óók nog zichtbaar is. Het contrast typeert de woonstijl van familie Van Loon. “We houden niet van allegaartjes. Maar dit is modern, afgewisseld met veel kunst en antiek. Kijk, deze lamp is zo’n 3 meter hoog. We zochten een lamp die past in de hoge ruimte. Bij toeval stuitten we op deze lamp, die bestaat uit 1444 haken van handgevouwen glas uit Venetië. We hebben ‘m niet in het midden boven de tafel gehangen; dat is ons te voorspelbaar. De lange tafel eronder heb ik zelf ontworpen. Er staan moderne stoelen bij, een ontwerp uit 1960. Echte collectors items.”

3,5 meter hoge kerstboom

Eigenlijk heeft alles wel een verhaal. De trouwkast in de hoek, de Vlaamse kloostertafel uit 1800, de Engelse stoel die Sophie al haar hele leven bij zich heeft, het levensgrote schilderij dat bedoeld was voor het huis in Frankrijk maar daar niet paste. Ze staan wonderwel bij elkaar. “Het is echt een huis om te decoreren”, vindt Sophie. “Qua ruimte heb je geen beperking. Heerlijk is dat met Kerstmis. We zetten dan een 3,5 meter hoge kerstboom neer bij het raam. We zitten erbij op een dikke plaid en drinken met de kinderen Glühwein.” Alleen bij de gedachte eraan kan Sophie al genieten.

Paardenboxen

“In de woonkamer stonden vroeger de koetsen. En daar stonden de paarden”, wijst Sophie naar de hal. “De paardenboxen zijn nog herkenbaar. Daarachter woonde de koetsier. Wat zijn woonkamer was, gebruiken wij nu als eetkamer. Dat is handig, dichtbij de keuken.”

Sophie en haar man genieten van de rust en ruimte op ‘De Oldhorst’. Maar omdat hij een andere job krijgt, zal het echtpaar gaan verhuizen. En daarom staat het unieke koetshuis te koop. Welkom op ‘De Oldhorst’!


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>