arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Denk groot & ga voor stoer

Binnenkijken

bij Pierre en Corine

Denk groot & ga voor stoer

Zijn vrouw Corine heeft heel wat uren en dagen besteed aan de binnen-en buitenkant van het huis en het resultaat mag er wezen: een oase van rust en ruimte met een stoere touch.

Corine: ‘Elke keer als we naar Noordwijk reden voor de trainingen van Pierre, kwamen we langs een prachtig huis met rieten dak en droomde ik ervan om ooit zelf in zo’n huis te kunnen wonen. Dus toen we ons, na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben, gingen settelen in Brabant, had ik mijn droomhuis nog steeds voor ogen. We konden een mooi stuk grond kopen en Pierre’s manager raadde ons een aannemer aan, die bij de eerste afspraak een architect meenam. En wat denk je? Die architect slaat zijn portfolio open en het eerste huis dat ik zie, is dat bewuste huis in Noordwijk! Ik heb geen moment geaarzeld en het bureau van Ben van Egmond ons huis laten ontwerpen.

Voor een groot deel van het interieur heb ik me laten adviseren door interieurarchitect Erik Koijen uit Breda. Hij stelde het kleurenpalet samen: een mooie kleur bruin in verschillende schakeringen. Heel licht in de keuken, iets donkerder in de tussenruimte en op z’n donkerst in de tv-kamer. Dat zou ik zelf nooit gedurfd hebben, zeker niet op de stenen aan de buitenkant van ons huis, maar het resultaat is echt super!

Gelukkig zitten we samen heel snel op één lijn qua huis en interieur. We hebben al in zoveel huizen gewoond, dat we ondertussen precies weten wat we wel en niet willen en nodig hebben. Het enige is dat we ons nog steeds regelmatig vergissen in de meubels en accessoires die hier mooi staan. Vaak kopen we de dingen veel te klein. Dan komen we thuis met een lamp of beeld en dat valt het helemaal weg in de ruimte. Denk groot, dat hebben we hier echt geleerd. Liever een grote XL-vaas met een grote bos bloemen, dan een paar kleine frutsels her en der. En op tafel gewoon één grote houten schaal. Less is more, ja.

Ook hebben we meteen tegen elkaar gezegd: we willen niet in een showroom wonen. Er moet wel geleefd kunnen worden door ons en de kinderen. Onze dochter Fay houdt er enorm van om te creatief bezig te zijn, dan ligt de hele tafel vol met knutselspullen. Dat moet gewoon kunnen. Ons doel was om een huis te hebben waar je het altijd fijn thuiskomen is. En dat is gelukt!

Het is natuurlijk erg fijn om een aparte tv-kamer te hebben, waar de kinderen ook computerspelletjes kunnen spelen. Ik weet nog dat we een bank nodig hadden voor deze ruimte. Erik Koijen raadde ons een mega-grote hoekbankset aan: lekker ruim en perfect voor deze kamer. Ik zou zelf nooit zo’n grote bank durven te bestellen en toen ze hem kwamen leveren, moest ik ook even slikken! Maar Erik had gelijk: deze ruimte vraagt om zo’n bank en nu kunnen we hier altijd lekker zitten, ook met een groot gezelschap.’


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>