arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Karen Glas in Edam

Binnenkijken

bij Karen Glas

Landelijk wonen in een koekjeswinkel

Zelf ontwerpen

Aan de achterzijde van het huis werd een zogenoemde kapberg gebouwd. waardoor er veel ruimte vrij kwam voor een grote leefkeuken. En op de eerste verdieping kwam ruimte voor een grote slaapkamer. Karin tekende zelf het ontwerp voor de keuken en een bevriende timmerman zette het in elkaar. Zo heeft ze het helemaal gekregen zoals zij het wilde.

Grote leefkeuken

In de keuken staat een stoere keukenstafel, een voormalige etalagetafel van de Bijenkorf. De ijzeren stang boven het formuis waar kruiden en pannen aanhangen, komt uit een oude slagerij. Op de vloer in de keuken is gekozen voor straatstenen. Visueel loopt het door in de aangrenzende tuin wat ruimtelijk oogt. De stenen zijn gevoegd waardoor vuil er niet tussen blijft zitten. Onder de stenen vloer ligt vloerverwarming.

Warme woonkamer

Door de aanbouw van het achtergedeelte ligt het niveau van de keuken wat hoger en ook het plafond is hoger dan in de woonkamer. De woonkamer is door het lagere plafond wat intiemer. De gietijzeren potkachel maakt het een gezellige warme ruimte. Achter de kachel werd gekozen voor een turkoois/goud behang van Eijffinger, waardoor de kachel beter uitkomt. Vooral in de winter is het fijn om hier te zitten.

Tuin met speelhut

De tuin is groot en fijn voor de kinderen om in te spelen. Toen de kinderen klein waren stond er een zandbak, maar nu ze wat groter zijn is de zelfgemaakte speelhut een succes. Kinderen die komen spelen spelen, spelen graag in de hut.

Open slaapkamer

Op de 1e verdieping is onder de ‘kapberg’ een grote open slaapkamer. Net als beneden is hier ook een niveau verschil tussen het oude en nieuwe gedeelte. De constructie van de ‘kapberg’ is niet helemaal dicht gemaakt waardoor het veel ruimte geeft. Het hoge plafond met drie dakramen zorgen hiervoor. De hoge kledingkasten kunnen er precies onder.

Kinderen in het voorhuis

Links naast de slaapkamer stap je de badkamer binnen. Een deur met glas scheidt de badkamer van de slaapkamer. In de badkamer hangt een mooie oude spiegel gekocht bij Loods5. De kleur op de muur is een waterbestendige 2componenten Muurverf kleur 7013. De kinderen slapen in het voorhuis. Ze delen nu nog deze ruimte en dat gaat heel goed. Ze hebben allebei een eigen gedeelte, en komen er vriendjes of vriendinnetjes spelen.. het huis is groot genoeg.

Rustig kantoortje

Het enige wat er voor Karen ontbrak was een werkplek. In de tuin werd daarom en kantoortje gebouwd, in dezelfde stijl als de kapberg. Karens buurman is architect. Hij maakte het ontwerp voor het kantoortje en Karen maakte zijn huisstijl en website. Werk kan makkelijk blijven liggen en het is een fijne rustige plek om te werken.


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>