arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Simone en Dick

Binnenkijken

bij Simone en Dick

Moderne buitenkant met landelijke binnenkant

Hoezo een metamorfose?

“We hebben twaalf jaar veel woonplezier beleefd aan onze woning,” vertelt Simone. “Ik ben zelf graag met interieur bezig en vond het inrichten dan ook één groot feest. Maar in twaalf jaar verandert er veel. Onze kinderen werden geboren, onze smaak veranderde en de meubels waren nodig aan vernieuwing toe.”

Wat waren jullie wensen?

“We maakten een plan van aanpak en ontdekten dat ons wensenlijstje best lang was,” begint Simone. “Zo wilden we een vaste trap naar de zolder en moesten alle muren en plafonds op de eerste verdieping gestuukt worden. Maar eigenlijk waren de vloeren en deuren ook aan vervanging toe en die twee extra dakramen waren toch ook wel heel mooi! Verder moest het hele huis van binnen en buiten geschilderd worden. We besloten het huis vier maanden te verlaten voor een grondige metamorfose. Als we toch gaan verbouwen dan pakken we het meteen maar goed aan!”

Vier maanden uit huis?

“In de maanden dat we tijdelijk ergens anders woonden, heb ik contact gezocht met Peter Schouten van woonwinkel Het Woonhuis in Elspeet. Hier liet ik mij adviseren en koos ik uiteindelijk een compleet nieuw interieur uit. Onze oude meubels werden vervangen door een zwarte grenen kast, twee banken, fauteuil, salontafel, sidetable, diverse lampen en mooie landelijke accessoires. Handig, alles onder één dak!”

Nieuw begin?

“Na vier maanden konden we weer in ons ‘nieuwe’ huis. We betrokken voor de tweede keer ons droomhuis. Een heerlijk gevoel.”

Wensenlijstje nu leeg?

“Eigenlijk willen we het tuinhuisje achterin de tuin opknappen,” lacht Simone. “Dan maken we er een mooi stenen bakhuisje van waar we zomers lekker in de avondzon kunnen zitten. Ach ja, voorlopig maar eens genieten van ons ‘nieuwe’ huis!”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>