arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Brocante » Op bezoek bij Pip Studio

Op bezoek bij Pip Studio

Pip. Het was de bijnaam die Anke kreeg van haar broers, als meisje van drie. “Een zusje dat niet onder wilde doen voor haar broers”, glimlacht Anke, “dat eindeloos fantaseerde, in bomen klom, hutten bouwde, overal voor in was. Ik vond het een goed getroffen naam voor mijn lijn, waarmee ik in 2007 startte.”

Een lijn met het verhaal van Pip, en dus eigenlijk van Anke. “Het verhaal bij de eerste schrijfwarencollectie ging erover dat ik de verjaardag van mijn nichtjes was vergeten. Met een agenda zou Pip nooit meer een verjaardag vergeten. Voor elk ontwerp, elke lijn, geldt dat nog steeds. Er zit altijd een verhaal achter.”

Verzamelaar

De bron van inspiratie voor Anke’s ontwerpen zijn niet alleen de verhalen van Pip. De verwoede verzamelaarster vindt in de talloze schatten die ze verzamelde –van oude foto’s tot serviesgoed, bijzondere stoffen en beeldjes- weer nieuwe verhalen voor nieuwe ontwerpen. “Ik struin rommelmarkten af op zoek naar bijzonder en originele voorwerpen, in Brussel bijvoorbeeld. Maar ook dicht bij huis vind ik inspiratie. Een album van mijn oma met oude familiefoto’s in zwart-wit vormde de basis van een van de collecties. Zoals een thema is samengesteld uit honderden gedachtes, herinneringen, plaatjes en foto’s, zo is het uiteindelijk ontwerp ook een echte verzamelschat. Eén circusdessin kan bestaan uit geschilderde bloemen, een foto van een paardje, een broche van een danseres en de omtrek van een muziekdoosje.”

Verrassing

In korte tijd is Pip uitgegroeid tot een succesvol en populair merk. De Pip schoolagenda is elk jaar de bestverkochte agenda en de behanglijn bij Eijffinger de meest populaire lijn. Toch wil Anke niet te groot worden. “Ik wil niet zomaar alles doen, alleen maar omdat het kan. Ik wil dat al mijn producten van dezelfde kwaliteit zijn. Dat er een bepaalde gelaagdheid in zit, een verrassing. Dat het een feest van details is. Romantisch, en met een schepje lef.”


Reageer

Lees ook:

Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het vinden van de mooiste tweedehands spullen >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
5 tips voor het kiezen van de juiste bank >
Meer hout verwerken in je interieur >
Een prachtige fotowand met posters: voorbeelden en inspiratie >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Inspiratie voor een haard in je interieur >
De bohemian babykamer: tips en inspiratie >
Geef een brocante touch aan de slaapkamer >
Pip Studio geeft stylingtips >
Riviera Maison VIP night bij Weber Woonwereld >

Terug naar overzicht >>