arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum

Binnenkijken

bij Ester en Patrick

Wonen in oosterse sferen

“We zochten een oude woning, het liefst een klushuis waar we onze creatieve ideeën in kwijt konden. We hadden dit huis al op internet gezien en we waren er een paar keer voorbij gefietst, maar we werden niet enthousiast.” Uiteindelijk besloten ze toch maar eens binnen te kijken. “Wat een ruimte! Dat dacht ik direct bij binnenkomst,” vertelt Patrick. “Ik was in gedachte al aan het verbouwen.” Esther vult hem aan: “Dat doet hij altijd. Waar we ook zijn, Patrick gaat verbouwen. Ik was gelijk enthousiast over dit huis. Bij Patrick moest dat nog even groeien maar ’s avonds waren we het er over eens: hier wilden we wonen!”

Oosterse sfeer

De begane grond werd na aankoop helemaal onder handen genomen. Ziet het huis er aan de buitenkant nog echt jaren twintig uit, binnen heerst een Oosterse en serene sfeer. “Tijdens onze vakanties naar Cambodja, Thailand, Bali en Java vielen we als een blok voor de sfeer daar. De natuurlijke, oorspronkelijk materialen waar de mensen daar gebruik van maken, zitten zo vol historie. Het hout dat piept en kraakt en haast kromgetrokken is. Het echte doorleefde, daar werden we door gegrepen en dat hebben we doorgevoerd in ons huis.”

Houten deuren

In de entree zijn het de onbehandelde houten deuren die opvallen. Esther vertelt dat jassen en schoenen in een hal niet hun voorkeur heeft en dat ze de gang hebben ingekort en afgesloten met een praktische en mooie kastruimte. “De deuren hebben we meegenomen van onze vakantie in Bangkok.”

Open haard

Twee antieke klapdeuren geven toegang tot de woonkamer. Blikvanger is de openhaard. “Het was eigenlijk een foeilelijk ding met een raar stenen plateau. Dat plateau hebben we eraf gehaald, de schouw heb ik grof gestuukt en voorzien van een mooie, matte tint: Canvas van Painting the Past. Het leuke van deze haard is dat hij niet onhandig groot is of op een te prominente plek zit. Hij is perfect gesitueerd ten opzichte van onze zithoek,” aldus Patrick.

Slim klussen

Een grote verrassing wacht ons aan de achterzijde van de woning. Hier zaten eerder een benauwde serre, een kleine keuken en bijkeuken. Patrick sloopte muren en verplaatste de openslaande deuren, zodat er een intieme, lichte woonkeuken ontstond. “De keuken heb ik zelf gemaakt van nieuw eikenhout. Daarna heb ik de deurtjes bewerkt om dat oude effect te krijgen.” De keuken is vervolgens wit gebeitst en voorzien van een Belgisch hardstenen blad met gefrijnde rand. Een handig foefje is het kruidenkastje dat Patrick heeft weggewerkt aan de voorzijde van de afzuigkap.

Hart van ons huis

“Deze keuken is echt het hart van ons huis. Hij nodigt uit om lekker te koken en lang na te tafelen. Van het Falcon fornuis maken wij heel intensief gebruik. We geven nog wel eens een feestje en we bereiden dan met gemak een Indonesische rijsttafel op het fornuis,” vertelt Esther. De keuken wordt op wat frissere avonden extra gezellig als de knusse houtkachel, die op ooghoogte in een nis is geplaatst, wordt aangestoken.

Tuinkamer

Vanuit de keuken hebben Patrick en Esther zicht op hun zonnige tuin. De tuinkamer met loungehoek heeft Patrick ook zelf gemaakt. “Hier zitten we heel veel. De tuin ligt op het zuiden en rond zes uur ’s avonds kun je hier genieten van de avondzon. En de kinderen gebruiken de tuinkamer als toneel. Wij zijn dan het enthousiaste publiek!” De ruim vier meter hoge bamboes maken het plaatje af. “Ze passen perfect bij onze sfeer en stijl en ze maken zo’n heerlijk ruisend, rustgevend geluid. We wanen ons dan zo weer in het Verre Oosten.”

Meubelmaker

Patrick is al veertien jaar meubelmaker. Drie jaar geleden, na een vakantie in Thailand, besloot hij de Oosterse stijl in Nederland te introduceren. Hij opende een winkel in Naarden waar een groot deel van de collecties van eigen hand zijn. Patrick maakt onder meer tafels, keukens, kasten, badkamers en tuinkamers op maat. Daarnaast staan er in zijn winkel artikelen van bekende en minder bekende merken, die bijdragen aan de sfeer, zoals verlichting, verf, shutters en accessoires. Tevens geeft hij interieur- en verbouwadviezen en begeleidt hij bouwprojecten.


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>