arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer

Binnenkijken

bij Jacqueline

Wonen in kerstsfeer

Woonstijl mocht binnenkijken bij Jacqueline en Raymond, sinds vijf jaar de gelukkige eigenaren van dit droomhuis.

De kaarsen branden, sfeervolle muziek en de geur van versgezette koffie komen ons bij de voordeur al tegemoet. Een warm welkom wacht ons in de boerenwoning van Jacqueline en Raymond. Het huis stond al geruime tijd te koop, vertelt Jacqueline, toen Raymond en zij hem gingen bezichtigen. Ze stapten over de drempel en waren direct verkocht. “Het huis had heel veel charme, maar was van binnen nogal donker. Dat kwam door de kleuren en door het antiek dat de vorige bewoner verkocht en in huis had staan. Het had een specifieke sfeer, maar voor wie daar niet van houdt, was het moeilijk een voorstelling te maken hoe het zou kunnen worden. Maar Raymond en ik konden daar doorheen kijken. We kochten het en zijn aan de slag gegaan.”

Eigentijdse touch

Het huis behield z’n gehoutte deuren, sleetse balken en originele ramen, maar kreeg een nieuw dak en een nieuwe keuken en bovenal werd het leefbaarder gemaakt voor een gezin. “Zo hebben we de vijver uit de tuin gehaald, veel veiliger voor dochter Roos, en de tuin ingericht met stijlkamers, diverse terrassen en ruimte voor een jacuzzi. Het huis behield z’n sfeer maar is wel praktischer ingedeeld en kreeg een touch van deze tijd mee.”

Witjes, grijsjes en Delftsblauw

Zo is er de strakke keuken, waarin witte fronten en roestvrij staal apparatuur een charmant geheel vormen met de originele witjes, grijsjes en Delftsblauwe tegeltjes op de achterwand. En de stahoge openhaard in de woonkamer, waar vroeger de kookpot hing te pruttelen, vormt een prachtige dissonant met het kanrood-oranje doek aan de overzijde. “Ik ben gek op Frans brocante,” vertelt Jacqueline,  eigenaresse van Ginterieur, een winkel in lifestyle- en interieurproducten in Amerongen. “maar ik vind juist de combinatie van oude, gevonden, opgeknapte items met een moderne lamp of een bling-bling stof geweldig. Ondanks dat het interieurvak al acht jaar mijn professie is, vind ik het soms lastig om te bedenken wat ik hier wil. Ik geef in mijn winkel ook interieuradviezen en voer prachtige merken, maar als het om mijn eigen huis gaat, dan is het lastig knopen doorhakken.”

Bad in de grond

De badkamer, die aan de achterzijde van de woning ligt, is een spektakel op zich. Natuurlijk, hij is helemaal opgetrokken uit marmer, maar vooral het bad is bijzonder. Dat is namelijk verzonken in de grond. “Zelf zouden we niet voor deze stijl kiezen, maar we vonden de badkamer zo bijzonder dat we hem zo hebben gelaten. Roos kon een paar jaar geleden nog in bad zwemmen! Wij hebben er een grote familyshower boven geplaatst en gebruiken het bad eigenlijk meer als douchebak. Maar het ziet er spectaculair uit, helemaal als ik kaarsen om het bad zet en er rozenblaadjes in strooi. Dan oogt het bijna een hamman!”

Badkamer-en-suite

De badkamer heeft een en-suite ouderslaapkamer waar Jacqueline een vaste kastenwand op maat heeft laten maken. “Dit is zo’n leuke kamer met die openslaande deuren. Op zonnige zondagochtenden zetten we de deuren op en lopen we zo naar de jacuzzi achterin de tuin. En vervolgens een cappuccino op het terras. We wanen ons dan echt op vakantie.”

Oranjerie met tuinkamer

Aan de overzijde van dat terras staat een schitterende, zwart geverfde schuur. De achterzijde deed vroeger dienst als oranjerie en wordt nu gebruikt als stalling voor fietsen en tuinmeubelen. De voorzijde is wederom een verrassing. “Hier zitten we regelmatig als het buiten kouder wordt. Dan zetten we de grote buitendeuren en de glazen binnendeuren open en steken we de openhaard en kaarsen aan. Het is eigenlijk een extra tuinkamer, maar dan in de schuur!”

Uitpakken!

Het klinkt als een huis om oud in te worden? “Absoluut. Amerongen is een heerlijk dorp om in te wonen en dit is zo’n heerlijk, sfeervol huis. Ik kan hier ook echt mijn creatieve ei kwijt. Zoals nu in de wintermaanden. Dan pak ik echt uit. Met mooie plaids een versierde boom in de woonkamer en in de slaapkamer van Roos die ik heb versierd met Rice en GreenGate ballen. Hier en daar gezellige kerstaccessoires en veel takken met bessen. Laat de feestdagen maar komen!


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>