arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken in een landelijke, stoere woning

Binnenkijken

bij Gea en Martin

Binnenkijken in een landelijke, stoere woning

Gekocht op een veiling

Het was niet echt gepland, maar toen Martin negen jaar geleden via een vriend vernam dat een fraaie boerderij in Oosterwolde geveild zou worden, in de straat waar hij zelf was opgegroeid, ging hij toch maar een kijkje nemen. “Ik reed er samen met Gea langs en we waren meteen verkocht. Het is een mooi gezicht, zo’n oude boerderij midden in de weilanden. Daarnaast was het huis goed onderhouden, dus we konden er ook nog zo in! We deden een bod, maar we waren niet de hoogste bieder. Een paar dagen later bleek het geluk toch aan onze zijde. We konden de boerderij kopen van degene die het hoogste bod had gedaan. En nog voor een redelijke prijs ook! Nog diezelfde dag stonden we verhuisdozen in te pakken.”

Denk groot

“Aan ruimte geen gebrek! Toen we hier introkken moesten we echt wennen aan de grootte. In de ruime woonkamer, met robuuste balken, verdwenen de meubels en accessoires die we er neerzetten. We moesten leren om groot te denken. Kleine prullaria zul je hier nu niet snel meer vinden”, aldus Gea. In de negen jaar dat het gezin hier woont, is er wel het één en ander opgeknapt. “De deuren in de woonkamer naar de tuin waren rot, daar hebben we grote openslaande deuren in laten zetten”, vertelt Martin. “Een paar jaar later kwam er een haard bij en onlangs hebben we alles weer een likje verf gegeven, inclusief de zwarte muur bij de open haard en de piano. Best spannend, die zwarte kleur, maar het pakte heel goed uit. We zijn erg blij met het resultaat.”

Landelijke accessoires

“Als de basis af is dan begint voor mij eigenlijk het leukste werk; de inrichting!”, vertelt Gea. “Ik ben altijd op zoek naar leuke woonaccessoires. Het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader struinde ook al brocantemarktjes af, op zoek naar de mooiste spullen voor zo min mogelijk geld. Ik doe dat nu ook en mijn dochter is er ook al mee besmet”, lacht Gea. “Die gaat binnenkort het huis uit en heeft al een oude kist op Marktplaats gescoord voor slechts een paar euro!”

Theeschenkerij Boerengoed

Achter het huis staat een grote schuur die dienst doet als theeschenkerij. “Dat is echt mijn domein”, vertelt Gea. “In tegenstelling tot ons huis, kan ik hier mijn passie voor kleur kwijt.”
Bij binnenkomst komen de kleuren en geuren je tegemoet. Een vrolijke bonte verzameling van rode, blauwe ruitjes en roze polka dots in combinatie met de heerlijke geur van diverse theesoorten. “Het idee van de theeschenkerij ontstond zes jaar geleden toen we het aantal fietsers dat hier op een mooie dag langsfietst eens gingen tellen”, vertelt Gea. “Het waren er zeker vijftig. Toen we een bordje bij de deur zetten met Verse Thee en Koffie, hadden we al snel een goed gevuld terras in de tuin. Het begon te kriebelen en we besloten het concept Boerengoed uit te breiden.” De theeschenkerij heeft inmiddels een mooie theetuin, een theewinkeltje en Gea ontvangt er regelmatig groepen voor een high-tea of proeverij.

Winterthee proeverij voor Woonstijllezers

In een landelijke wintersfeer wordt u een heerlijk assortiment winterthee gepresenteerd, die uiteraard ook geproefd gaat worden. Dit alles onder het genot van heerlijke bonbons en homemade wintercake. Tevens krijgt u handige tips en weetjes voor het zetten van een perfect potje thee. Na afloop kunt u lekker rondsnuffelen in de Theeschenkerij, waar u originele landelijke woondecoraties, servies en betaalbare cadeautjes vindt.

De kosten bedragen €5,- p.p.

Opgave vooraf is noodzakelijk: www.boeren-goed.nl


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>