arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Jos en Jacqueline

Binnenkijken

bij Jos en Jacqueline

Landelijk wonen in Putten

Zelf een huis bouwen, dat moet een hele klus geweest zijn?

“Klopt, maar ik heb wel wat klussen uitbesteed hoor zoals het schilder- en stucwerk”, begint Jos. “De muren, het loodgieterswerk, de elektra, de bestrating én de tuin dat heb ik allemaal zelf gedaan. Een mooie tijd. Ik wist heel goed wat ik wilde. Dat maakte het aan de ene kant eenvoudig maar soms ook lastig.”

Hoezo lastig?

“Ik had bijvoorbeeld in een boek ooit een prachtige symmetrische hal gezien met aan weerszijden een trap omhoog naar de eerste verdieping. Dat vond ik fantastisch en wilde ik persé! Het betekende wel dat we zowel beneden als boven een kamer moesten inleveren en het koste aanzienlijk meer tijd om te bouwen. Ach ja, het is heel mooi geworden, we hebben genoeg ruimte en genieten elke dag van onze geweldige entree! Mensen die voor het eerst bij ons komen, blijven altijd een tijdje in de hal staan, gevolgd door een aantal ooohs… en aaahs…

Hoe is de inrichting tot stand gekomen?

“Twee jaar geleden is mijn vriendin Jacqueline met haar dochter Isa bij ons ingetrokken. We combineerden onze spullen, kochten wat nieuwe meubels en er ontstond een mooie mix van landelijke meubels en accessoires.”
“Gelukkig zitten we op één lijn wat betreft de aankleding”, vult Jacqueline aan. “We houden van naturel tinten en gebruiken eigenlijk weinig kleur in huis. Ik zou wel graag een accentkleur willen toevoegen. Met kussens, bloemen en kaarsen kun je dat eenvoudig toepassen. Misschien dat we dit jaar wel een beetje kleur in huis gaan brengen!”

Wat mist er nog?

“De twee leren stoeltjes bij de kachel zou ik nog wel willen vervangen, maar dat komt nog wel een keer, vertelt Jacqueline. Ik vind het ook leuk om onverwachts tegen leuke stoeltjes aan te lopen en het dan te kopen. Het hoeft niet meteen nu. Op verjaardagen vragen we vaak cadeaus voor ons huis. Een mooie lamp of pot van Riverdale of Riviera Maison. Zo komt er elke keer wel weer iets moois bij.”

Wat is jullie favoriete plek in huis?

“De keuken…”, antwoorden Jacqueline en Jos in koor. “De open keuken is lekker ruim en het is fijn om contact te hebben met familie of vrienden wanneer we voor ze koken. We brengen er heel wat uurtjes samen door. En natuurlijk de hal, dat is wel ons pareltje in huis.”

Wat een grote tuin!

“Ja, de tuin is best groot maar gelukkig eenvoudig in het onderhoud,” lacht Jos. “Grasmaaien en de heg snoeien is mijn pakkie aan. Ik vind het geen vervelend werk. Al zit ik liever in onze buitensauna (www.dommelpool.nl) achterin de tuin. Daar kan ik het hele jaar van genieten. Even 100% ontspannen en na een plons in ons opgeblazen zwembad, voel ik me weer als herboren!”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Brenda in Kranenburg >

Terug naar overzicht >>