arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Maak van je huis een smart home!
Maak van je huis een smart home

Maak van je huis een smart home!

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je huis mooi in te richten, dat weet je als lezer van woonstijl.nl als geen ander. Maar het is nóg leuker om je huis zo te maken dat het stijlvol en warm is, en ook nog smart! Dit scheelt niet alleen tijd en energie, het is ook wel zo fijn om niet van de bank af te hoeven komen om bijvoorbeeld de gordijnen dicht te doen. Hoe je van jouw stijlvolle huis ook een slim huis maakt? Dat lees je in dit blog.

Zorg voor de juiste telefoon

Je kunt nog zulke innovatieve technologie hebben aangeschaft in je smart home, het moet natuurlijk wel werken met het apparaatje wat je altijd bij je hebt. Juist; de smartphone. Het is veel gemakkelijker om alles van je smart phone te bedienen, dan voor alles een afstandsbediening te hebben. Die afstandsbedieningen raak je weer kwijt, worden vies en staan ook gemakkelijk rommelig in je strakke interieur. Ben je een Apple liefhebber? Dan kun je van je huis ook een smart Apple huis maken, en dat kan al met de iPhone 14. Uiteraard kun je op de iPhone 14 ook apps van alle andere smart technologie downloaden en gebruiken, dit hoeft niet per se allemaal Apple te zijn. En bang dat je gehackt wordt (en je apparaten in huis dus ook) hoef je bij Apple in ieder geval een stuk minder te zijn. Keer op keer blijkt uit onderzoek dat het besturingssysteem van de iPhone -en andere Apple apparaten- het meest veilig is. Dat besturingssysteem is natuurlijk IOS.

Beter goed, dan veel

Tegenwoordig kun je al voor een prikkie zogenoemde slimme apparaten kopen, vaak van Chinese makelaardij. Pas hier echter wel mee op, want regelmatig komt in het nieuws dat de Chinese overheid achterdeurtjes in deze slimme apparaten heeft ingebouwd. Waarom? Om mee te kijken of af te luisteren, of gewoon voor het geval ze het ooit nodig gaan hebben. Daarnaast zijn de goedkopere smartproducten natuurlijk niet van goede kwaliteit, gaan ze snel kapot en wordt de app misschien over een jaar niet meer ondersteund. Eigenlijk is het qua slimme apparaten hetzelfde als bij meubels, beter één bankstel wat je leven lang meegaat dan elke 3 jaar weer een ander goedkoop bankstel wat eigenlijk na 6 maanden al niet lekker zit. Uiteindelijk is goedkoop dan duurkoop!

Selecteer op besparingsmogelijkheden

Het eerder genoemde voorbeeld van de gordijnen dicht doen via de telefoon is leuk, maar levert je niet op een andere manier geld op. Althans, misschien isoleren de gordijnen in de winter een beetje. Maar dit valt in het niet met de besparingen die je kan doen door via je slimme apparatuur de thermosstaat aan/uit/lager te zetten, door te checken of alle lichten wel uit zijn, of door je koelkast ‘warm’ te zetten als je op vakantie bent. Mocht je niet veel geld hebben en wil je toch beginnen aan je slimme huis, begin dan met de zaken waarop je kan besparen. Zo heb je eerder geld over voor nog meer slimme apparaten!

Kortom; maak van je huis een smart home. Het hoeft niet direct compleet, maar je kunt stapje voor stapje beginnen. Zorg dat je de juiste telefoon hebt om alles te bedienen, koop geen goedkope troep met alle risico’s van dien en indien je een krappe beurs hebt begin je met de slimme apparaten waardoor je kunt bezuinigen. Veel succes met je smart home!


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>