arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten!
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten!

Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten!

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht, zul je al snel merken dat er behoorlijk wat kosten bij komen kijken. De vraagprijs is nog een overzichtelijk bedrag, maar daarna lopen de kosten nog wel even door. Van de notariskosten tot de belasting, en dan hebben we het over de inrichting en de verf nog geen eens gehad. Waar je kunt besparen doe je dat dan ook graag. Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt doen, zonder dat je er een professional voor nodig hebt en enorm handig moet zijn. Wat daar een voorbeeld van is? Verhuizen. Met een beetje hulp en ruimtelijk inzicht kom je -waar het gaat om verhuizen- zelf al een heel eind. Wel vraagt het om de nodige voorbereiding. Welke zaken je echt wilt weten voordat je gaat verhuizen? Lees snel verder. 

1.    Tijd 

Tijd is alles waar het gaat om verhuizen. Zorg dan ook dat je vroeg genoeg begint en plan ruim tijd in voor jezelf. Begin op tijd met inpakken en doe dit per ruimte. En pak niet alleen in, maar ruim ook direct op. Gooi weg wat je niet nodig hebt en ook de spullen waar je geen lekker gevoel bij hebt moet je wegdoen. Daarmee zorg je ervoor dat je alleen spullen en producten overhoudt waar je een fijn gevoel bij hebt. Dit gaat je uiteindelijk een heerlijk nieuw huis opleveren.  

2.    De middelen 

2.	De middelen

Natuurlijk kun je alles vervoeren van je nieuwe naar je oude woonplek, met de eigen auto. Maar dit zal onnodig veel tijd en brandstof kosten. Daarom is het slimmer om voor die ene dag een aanhanger of een bestelwagen te huren. Hier hoef je waarschijnlijk maar een aantal keren mee te rijden en alles is ook nog eens veiliger opgeslagen. Ga je van of naar een woning op hoogte? Dan is een verhuislift écht een must have. Ga dan ook snel naar verhuisbedrijfdraagkracht.nl en reserveer jouw exemplaar. Dit gaat niet alleen tijd besparen maar wellicht ook een ongeval voorkomen. En dat gegeven is niet in geld uit te drukken!  

3.    Verzekerd? 

Soms kan het een extra verzekering vragen wanneer je aan het verhuizen bent. Check je inboedelverzekering hoe dit geregeld is en of deze tijdig is overgeschreven naar het nieuwe adres. Het is een kleine moeite die je uiteindelijk behoorlijk wat leed kan besparen. Je gaat er natuurlijk vanuit dat er niets gebeurt, maar het kan zomaar zijn dat er toch iets fout of kapot gaat. Je bent jezelf dan behoorlijk dankbaar dat je dit vooraf toch maar mooi geregeld had.  Kortom; zelf verhuizen kan veel geld besparen wanneer je een nieuw huis hebt gekocht, dus waar je kan besparen doe je dat dan ook graag. Investeer daarom in de spullen om zelf te verhuizen. Dit is altijd goedkoper dan wanneer je een professional inhuurt. Daarnaast is het ook een fijn idee om zelf je spullen te vervoeren. Je weet weer precies wat je hebt en je kunt opgeruimd een nieuwe start maken!  


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>