arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm

Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm

Voor een heerlijk warm gevoel kies je tegenwoordig voor mooie, zware velours gordijnen. Velours, ook wel fluweel of velvet genoemd is al even een trend in interieurland en dat snappen wij wel. Naast de enorme luxe uitstraling zorgt een fluweel gordijn voor een warm en intiem gevoel en een verbeterde akoestiek in de ruimte, omdat een velours stof door de dikke en harige structuur goed het geluid absorbeert. Nog een voordeel is dat velours een goede isolatiewaarde heeft, omdat het bijna een soort dik dekentje vormt voor het raam. Velours is heerlijk zacht en soepel, maar zorg ervoor dat je een ‘hufterproof’ ophangsysteem kiest. De velours gordijnen zijn zwaar, stug en robuust en de rails of roede dient dan ook stevig en sterk te zijn. Velours gordijnen hebben een harig uiterlijk, waar je een bepaalde richting in voelt wanneer je erover heen wrijft met je handen. We noemen dit in vakjargon de vleug van de velours. Je kunt de haren plat strijken en dan zal de velours lichter en fletser van kleur zijn, dan wanneer je tegen de haren instrijkt. Deze vleug geeft diepte en beweging in de kleuren en geeft daardoor een extra mooi luxe uitstraling aan de velours gordijnen. Kleurschakeringen door hoe het licht met de vleug van de velours speelt zorgt voor die typische luxe en warme velours uitstraling. Mits de vleug op de juiste manier verwerkt en gebruikt wordt. 

Het is niet verwonderlijk dat de velourstrend in het interieur al even aanhoudt. Door de luxe en rijke uitstraling past het goed in het hedendaagse interieur. Velours ouderwets? Welnee, velours is al weer even terug van decennia lang weggeweest en velours is zeker geen modegril.  Het houdt logischerwijs alweer een aantal jaren staande en je kunt er eigenlijk niet om heen. Sla een willekeurig interieurblad open; van velours banken, poefjes, bijzettafeltjes tot beddengoed en raamdecoratie. Je vind het  onder de naam fluweel, velvet, maar meestal onder de Franse benaming ‘velours’. Maak je interieur in een handomdraai ultra luxe en sfeervol met een velours gordijn voor de ramen, oftewel fluwelen raamdecoratie. Velours gordijnen op maat bestellen of bekijken? Ben jij fan van die typische velours uitstraling en zoek je nieuwe raamdecoratie? Misschien is het dan een idee om even lekker rond te shoppen op het internet. Vergeet niet, dat veel webhops de mogelijkheid bieden tot het bestellen van gordijnstalen. Zo kan je verschillende tinten en types goed beoordelen, alvorens je nieuwe gordijnen besteld. Niet alleen leuk, maar ook nog eens super handig, want hierdoor weet je wat je koopt. Velours is verkrijgbaar In alle kleuren en alle soorten en maten. Wist je dat velours te krijgen is in zowel banen (stofbreedte standaard 140 -150 cm) als kamerhoge stoffen (280-330 cm brede stof). Kamerhoge stoffen zijn net zo hoog als de standaard raam- en plafondhoogte, waardoor ze naadloos kunnen worden opgehangen.

Velours gordijnen een goede keuze voor zowel de woon- als slaapkamer 

Velours gordijnen een goede keuze voor zowel de woon- als slaapkamer

Velours gordijnen zijn dik en harig, waardoor ze van zichzelf verduisterend en zon- en warmtewerend zijn in de zomer, maar ook goed tocht en kou weren in de winter. Dè reden, dat velours gordijnen ook vaak in de slaapkamers worden opgehangen. Wist je dat er tegenwoordig zelfs velours gordijnen met een speciale lichtdichte coating aan de achterzijde op de markt zijn, welke 100% licht tegenhoudt. Slaapkamers worden hiermee extra en tot volledig verduisterd. Super donker en het stimuleert het natuurlijke bioritme van slapen en waken.  Kortom een heerlijke nachtrust. Wist je dat brandvertragende velours geen uitzondering meer is, waardoor velours raamdecoratie voor bij zowel particulieren als ook in de projectstoffering voor de hotels e.d. een goede en vaak gemaakte keuze zijn.

Met velours als keuze voor jouw raamdecoratie, kies je wel voor een luxueuze sfeer. Het past daarom bij je of juist niet. Velours gordijnen maken het interieur luxe en verrijken deze. Ze passen dan ook minder goed in bijvoorbeeld een minimalistische interieurstijl. Misschien hebben we je een beetje kunnen inspireren. Rest alleen nog de vraag of velours bij jou past?


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >

Terug naar overzicht >>