arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Heb je altijd een woonverzekering nodig?
Heb je altijd een woonverzekering nodig?

Heb je altijd een woonverzekering nodig?

Als het over verzekeringen gaat, is het altijd de vraag in hoeverre je risico’s loopt wanneer je geen verzekering afsluit. Stel bijvoorbeeld dat je een vis hebt als huisdier, dan hoef je deze vrijwel nooit te verzekeren want een vis wordt zelden ziek. In principe is de regel, dat hoe groter het risico is dat je loopt zonder verzekering, de stap om een verzekering te nemen kleiner maakt. Als dat voor een verzekering geldt, dan is het wel voor de woonverzekering. Omdat alle mensen die ergens wonen daarmee ook gelijk bepaalde risico’s lopen, is dus niet de vraag of je een woonverzekering zou moeten nemen, maar meer welke woonverzekering nodig is voor jouw situatie. Wij laten je daarom zien wat in jouw geval verstandig is, wat je zou kunnen doen en wat je misschien niet nodig hebt. Zo kun je daarna eenvoudig en snel op de site van je verzekeringsmaatschappij je nieuwe woonverzekering afsluiten en wend je met een paar muisklikken een hoop vervelende risico’s af. 

Een passende woonverzekering samenstellen 

Wat je nodig hebt om een passende woonverzekering samen te stellen, hangt af van je woonsituatie. Huur je een woning, dan kun je snel klaar zijn want je hebt dan alleen een inboedelverzekering Univé nodig. Met dit pakket kun je schade herstellen die je opgelopen hebt aan de spullen die in je huis staan. Valt er een keer een dure vaas om, of valt je dure kroonluchter ineens van het plafond op je nieuwe tafel, dan kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om de onkosten uit te laten keren. Wat ook goed is om te weten, is dat je met een inboedelverzekering ook gedekt bent tegen cybercrime. Dit is een vorm van criminaliteit die tegenwoordig veel slachtoffers maakt, dus is het belangrijk om je hier goed tegen te beschermen. Zorg dus dat je computer beveiligd is en neem een inboedelverzekering zodat je niet het slachtoffer wordt van digitaal gespuis. 

Een passende woonverzekering samenstellen

De opstalverzekering toevoegen

Wanneer mensen discussiëren of zij wel of niet een woonverzekering nodig hebben, gaat het vaak over de opstalverzekering, want een inboedelverzekering is voor iedereen interessant. De opstalverzekering daarentegen is alleen interessant voor mensen die een huis gekocht hebben. Zij zijn de eigenaar van hun huis, dus lopen zij de risico’s. Word je een keer het slachtoffer van een woningbrand, dan zal dat niet alleen je spullen beschadigen, maar ook je woning niet ongemoeid laten. Met een goed pakket woonverzekeringen kun je deze schade laten opruimen en daarna herstellen. Je kunt je woonverzekeringen zelfs gebruiken om vervangende woonruimte mee te betalen. 

Sluit je woonverzekering vandaag nog af

Als je nu tot de conclusie bent gekomen dat je nog geen goede woonverzekering hebt, is het tijd om dit te veranderen. Surf even naar de site van je verzekeringsmaatschappij om de verzekeringen aan te vinken die passend zijn voor jouw situatie. Sluit je meerdere polissen af, dan kun je ook nog een mooie korting pakken. Zo ban je niet alleen vele risico’s uit, maar bespaar je ook nog eens geld. 


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één >
Draagmuur verwijderen: Een revolutionaire trend in modern wonen >

Terug naar overzicht >>