arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Met deze tips ga je voor een opgeruimde slaapkamer

Met deze tips ga je voor een opgeruimde slaapkamer

Het is toch wel dé plek in huis waar je helemaal tot rust wilt komen: de slaapkamer! En daarom is het juist hier zo belangrijk dat je de ruimte netjes en opgeruimd houdt. Dat klinkt misschien als lastig te realiseren – het is immers al gauw het geval dat je er van alles laat rondslingeren. Kleding en schoenen bijvoorbeeld. Maar probeer dat te voorkomen! In deze blog geven we je handige tips.

Laat niks rondslingeren

Yep, de eerste tip voor een opgeruimde slaapkamer is misschien een inkoppertje: laat er niks rondslingeren! Makkelijker gezegd dan gedaan, dat wel. Want als je ’s avonds je kleding verruilt voor je pyjama, is het toch zo lekker makkelijk om het gewoon over een stoel of – nog erger – op de grond te gooien. Maar als je er nu meteen voor zorgt dat het in de wasmand of een bak in de kast beland, ga je voor een fraaier aanzicht in de slaapkamer!

En eerlijk is eerlijk: hoeveel tijd neemt dit klusje van de slaapkamer opruimen nu in beslag? Het is binnen no time gedaan – zeker als je het bijhoudt. En als het eenmaal in je systeem zit, doe je dit op de automatische piloot. Om er nooit meer zomaar iets rond te laten slingeren! Zeker als het gaat om een kleine slaapkamer, voorkom je zo een krap gevoel in de ruimte.

Met deze tips ga je voor een opgeruimde slaapkamer

Stop de was meteen in de kast

Het opruimen van de slaapkamer draait niet alleen om het bijhouden van de gedragen kleding, maar net zo goed de schone kleding! Maak jij je er wel eens schuldig aan dat je die schone was in de mand laat zitten, in de hoek van de slaapkamer? Ook dat is niet bevorderlijk voor het opgeruimde gevoel in de ruimte!

Maak er dus een gewoonte van dat je die schone was gewoon meteen opvouwt en netjes in de kast ligt. Dat is toch weer een klusje dat uit je hoofd kan! En hoe erg je er ook tegenop kan zien op dat moment: als je het laat liggen, wordt dat alleen maar erger. Van uitstel komt namelijk afstel! En dat kun je maar beter voor zijn.

Zo houd je het netjes in de slaapkamer

Let op de inrichting van de ruimte

De slaapkamer opruimtips hebben ook betrekking op de inrichting van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld veel accessoires in de slaapkamer staan? Die dragen niet bij aan een opgeruimd gevoel! Zeker als ze bijvoorbeeld net niet goed bij elkaar passen. Of als dat nachtkastje eigenlijk nét te vol staat met die gezellige souvenirs.

Probeer hier een selectie in te maken, en berg de items op waar je niet echt van geniet. En uiteindelijk scheelt dit bijvoorbeeld ook weer bij het slaapkamer schoonmaken: je hoeft minder spulletjes af te stoffen. Ook zeker een groot voordeel aan een opgeruimde slaapkamer!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Is een waterbed geschikt voor mij? >

Terug naar overzicht >>