arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De donkere slaapkamer: sfeervol en rustgevend
Durf te kiezen voor donkere tinten in de slaapkamer

De donkere slaapkamer: sfeervol en rustgevend

De grote oppervlaktes in een donkere kleur

Wie gaat voor de donkere slaapkamer, kan het maar beter meteen goed aanpakken: zorg ervoor dat de grote oppervlaktes in de ruimte een make-over krijgen. Waar de muur en vloer in de slaapkamer momenteel waarschijnlijk een lichte tint kennen, is het dus de bedoeling om dat te veranderen.

Aan de slag maar met verf of behang! Voor welke tinten je daarbij kunt kiezen? Dat is uiteraard aan jou. Het ziet er bijvoorbeeld prachtig uit om de muur een donkergrijze kleur te geven en de vloer een zwarte tint toe te kennen. Of denk bijvoorbeeld aan diepblauw. Dat is ook nog eens een ware trendkleur op het moment: perfect voor de slaapkamer met donkere muren!

De donkere slaapkamer: sfeervol en rustgevend

Het donkere beddengoed

Wat nog meer niet mag ontbreken aan de donkere slaapkamer? Beddengoed in een donkere tint! Geloof ons maar: het zorgt voor een heerlijk gevoel om daar iedere avond weer onder te mogen kruipen. Naast het idee dat het dekbed een rustgevende uitstraling heeft, brengt het ook nog eens het voordeel met zich mee dat het een stukje warmer lijkt.

Er zijn een boel dekbeddensets te vinden met een mooie donkere look. Ga bijvoorbeeld voor een basic variant, met verder weinig poespas. Daarmee zit je simpelweg altijd goed: bij iedere woning past een dekbeddenset als deze. Maar je kunt ook uitpakken met bijvoorbeeld een leuke print. Sterren, stippen of strepen: om maar wat te noemen. Dat zorgt voor een prachtig plaatje!

Een donker vloerkleed in de ruimte

Onder het bed kun je ook een mooi donker detail kwijt: een vloerkleed in een donkere kleur. Perfect passend bij de sfeervolle donkere slaapkamer! En ook hier komt weer bij kijken dat het een comfortabele toevoeging vormt: wat is het genieten om ’s ochtends op een warm tapijt te mogen stappen. Beter dan direct op een koude vloer, natuurlijk!

Een zwart tapijt heeft misschien een wat intense look – zeker als je ook gaat voor de zwarte vloer in de slaapkamer, waar we het eerder al over hadden. Maar er zijn nog een boel andere donkere tinten te vinden! Denk aan donkergrijs of donkergroen. Ook dat zorgt voor beeldschone resultaten! En voortaan ga jij heerlijk slapen in je sfeervolle slaapkamer.

Durf te kiezen voor donkere tinten in de slaapkamer


Reageer

Lees ook:

Comfortabel slapen onder een extra breed dekbed >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Ronde spiegels voor elke stijl: van landelijk tot industrieel >
Een make-up hoek in huis: de mooiste voorbeelden >
Een lichtplan voor in de tuin: lees onze tips >
Veiligheid in huis voor ouderen >
Grote planten in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je keuken vernieuwen: 6 tips >
Kamersteiger >
Schimmel in huis voorkomen: 7 tips >
Parket, laminaat of houten vloer? >
De bank naast de eettafel: voorbeelden en inspiratie >
De kloostertafel, onmisbaar voor een robuust interieur >
Over toiletmeubels en andere wc-praat >
4 tips voor het inrichten van je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>