arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Dit zijn ideale plekken voor een bijzettafel in huis

Dit zijn ideale plekken voor een bijzettafel in huis

Bijzettafels: het zijn enorm handige meubelstukken! Je kunt er vaak veel spulletjes op kwijt, zonder dat zo’n tafel veel ruimte in beslag neemt. Ook perfect dus als je klein woont! Natuurlijk zet je er eentje neer bij de bank in huis, maar wat zijn nog meer praktische plekken om zo’n tafeltje te plaatsen? Daar gaan we het in deze blog over hebben: lees mee en leer!

In de hal

Je sleutels, een sjaal, een kleine tas: je hebt maar al te vaak spulletjes bij je die je na een lange dag graag zo snel mogelijk neerzet. En wie slim is, richt daar een handig plekje voor in in de hal! Zo voorkom je dat dit allemaal op de eettafel belandt – waar het vervolgens in de weg ligt.

Door een bijzettafel in de gang te plaatsen, kom je dit idee tegemoet. En dat niet alleen: zie het tafeltje hier ook als een decoratief item. Zet er bijvoorbeeld een paar vrolijke plantjes of bloemetjes op! Zo kom je meteen in een fraaie omgeving thuis.

Stijlvol en handig: een bijzettafel in de hal

In plaats van het nachtkastje

In de meeste interieurs is naast het bed een nachtkastje te vinden. Omdat dit nu eenmaal de gebruikelijke keuze is; vaak wordt er verder nauwelijks bij stilgestaan. Maar in plaats van nachtkastjes kun je ook bijzettafeltjes plaatsen naast het bed. Zo ga je voor een wat rustigere look: er zit geen kastonderdeel in het tafeltje. Kies voor een clean look!

Dat is bijvoorbeeld passend bij een modern interieur. Zo’n klein verschil in het meubelstuk naast je bed kan namelijk al een strakkere uitstraling met zich meebrengen! Als je daarbij ook nog voor een basic kleur kiest, zit je helemaal goed. Ga bijvoorbeeld voor een witte bijzettafel of een bijzettafel in het zwart – daarmee ga je nooit de mist in.

Bij het voeteneind van je bed

We blijven nog even in de slaapkamer hangen. Het is namelijk ook een idee om een bijzettafel bij het voeteneind de plaatsen. We zien hier al vaker een bankje aan het bed terugkomen. Maar als je er slechts een paar spulletjes op kwijt wilt, is een bijzettafeltje al voldoende. Zo bespaar je toch weer wat ruimte!

En ook hierbij geldt: je gaat nog altijd voor een moderne, strakke look. Let daar dan ook weer op bij het design van je bijzettafel! Sta niet alleen stil bij de kleur, maar net zo goed bij het materiaal. Ga je bijvoorbeeld voor een houten bijzettafel of een glazen bijzettafel?

Dit zijn ideale plekken voor een bijzettafel in huis

In de keuken

Is het niet voor ons allemaal een struggle? Het hebben van genoeg opbergruimte in de keuken. Die kastjes zitten immers al snel vol – zeker als je fan bent van koken en een grote verzameling aan keukenspullen hebt. Maar nieuwe kasten plaatsen is ook niet zomaar een optie. Ook hier biedt een bijzettafel in huis de ideale oplossing!

Zeker als je een wat bredere variant kiest, kun je er meer op kwijt dan je denkt! Zie het als een minikast of een klein keukeneiland. En ook hier kun je het bijzettafeltje weer een decoratieve uitstraling geven, door goed na te denken over de opstelling van de spulletjes op het tafelblad. Maak er een mooie presentatie van!


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
Design items voor in de woonkamer >
De houten eettafel: 7 prachtige voorbeelden >
De voordelen van tegel laminaat >
Dit zijn de mooiste vloeren in de keuken >
Plaatjes kijken: 7 prachtige vloerkleden >
5x dit zijn de mooiste behangideeën voor de kinderkamer >
Uniek: 5x een zwarte keuken >
Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >

Terug naar overzicht >>