arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look

Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look

Fan van druk behang? Er zijn natuurlijk allerlei stijlen van behang – hier heeft ieder een voorkeur in. Met druk behang in de woonkamer of een andere kamer in huis, kun je helemaal uitpakken. Het gevaar is echter dat er een te rommelige look ontstaat. Hoe kun je de juiste balans bewaren? Dat lukt met onze tips en tricks!

Druk behang speelt de hoofdrol

De belangrijkste afweging om te maken met druk behang in je interieur? Laat het behang de hoofdrol spelen! Dit betekent dat alle aandacht in de kamer uit mag gaan naar het behang. Houd de styling verder rustig qua meubels en accessoires. Combineer druk behang met opvallende kleuren of een speels patroon bijvoorbeeld met basic meubels van hout of metaal. Je kunt uiteraard wat accessoires in je interieur plaatsen, maar maak het niet te bont. Zo is het voor het oog duidelijk waarop kan worden gefocust. Juist het zoeken naar die balans is zo belangrijk!

Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look

Kleuren druk behang terug laten komen

Je kunt er juist ook voor gaan om de look van je behang terug te laten komen in je verdere interieur styling. Kies bijvoorbeeld druk behang uit in een kleur (of meerdere kleuren) die ook elders in je interieur naar voren komt. Zo laat je duidelijk zien dat er over de samenstelling is nagedacht: voor een krachtig resultaat. Plaats bijvoorbeeld ook wanddecoratie aan de muur in dezelfde kleuren – om maar een voorbeeld te noemen. Of ga voor meubels en accessoires in eenzelfde tint of patroon als het opvallende behang. Dat zorgt ook nog eens voor een fraai, bijzonder resultaat!

Kleuren druk behang terug laten komen

Behang op meerdere plekken in huis

Als je wat aan druk behang went, danst het ook al minder voor de ogen. Daarom is het een idee om een bepaald type behang in meerdere kamers terug te laten komen. Hang het behang bijvoorbeeld al op in de gang, en laat het op die manier doorlopen naar de woonkamer. Of hang het behang uit de woonkamer ook op in de slaapkamer. Dit is immers tevens een goede manier om wat meer samenhang te creëren.

Behang op meerdere plekken in huis

Behang netjes en zorgvuldig plakken

Tot slot is het belangrijk om het drukke behang netjes en zorgvuldig op de muur te plaatsen. Bij rustgevend behang is het niet zozeer een probleem als er een baan een klein beetje scheef hangt. Bij druk behang valt dit echter sneller op – zeker als het gaat om behang met een patroon. Dat is zonde! Controleer daarom bij iedere baan die je opplakt of het kaarsrecht hangt. Zo kun je uiteindelijk helemaal van je unieke, drukke behang gaan genieten!


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >

Terug naar overzicht >>