arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look

Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look

Fan van druk behang? Er zijn natuurlijk allerlei stijlen van behang – hier heeft ieder een voorkeur in. Met druk behang in de woonkamer of een andere kamer in huis, kun je helemaal uitpakken. Het gevaar is echter dat er een te rommelige look ontstaat. Hoe kun je de juiste balans bewaren? Dat lukt met onze tips en tricks!

Druk behang speelt de hoofdrol

De belangrijkste afweging om te maken met druk behang in je interieur? Laat het behang de hoofdrol spelen! Dit betekent dat alle aandacht in de kamer uit mag gaan naar het behang. Houd de styling verder rustig qua meubels en accessoires. Combineer druk behang met opvallende kleuren of een speels patroon bijvoorbeeld met basic meubels van hout of metaal. Je kunt uiteraard wat accessoires in je interieur plaatsen, maar maak het niet te bont. Zo is het voor het oog duidelijk waarop kan worden gefocust. Juist het zoeken naar die balans is zo belangrijk!

Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look

Kleuren druk behang terug laten komen

Je kunt er juist ook voor gaan om de look van je behang terug te laten komen in je verdere interieur styling. Kies bijvoorbeeld druk behang uit in een kleur (of meerdere kleuren) die ook elders in je interieur naar voren komt. Zo laat je duidelijk zien dat er over de samenstelling is nagedacht: voor een krachtig resultaat. Plaats bijvoorbeeld ook wanddecoratie aan de muur in dezelfde kleuren – om maar een voorbeeld te noemen. Of ga voor meubels en accessoires in eenzelfde tint of patroon als het opvallende behang. Dat zorgt ook nog eens voor een fraai, bijzonder resultaat!

Kleuren druk behang terug laten komen

Behang op meerdere plekken in huis

Als je wat aan druk behang went, danst het ook al minder voor de ogen. Daarom is het een idee om een bepaald type behang in meerdere kamers terug te laten komen. Hang het behang bijvoorbeeld al op in de gang, en laat het op die manier doorlopen naar de woonkamer. Of hang het behang uit de woonkamer ook op in de slaapkamer. Dit is immers tevens een goede manier om wat meer samenhang te creëren.

Behang op meerdere plekken in huis

Behang netjes en zorgvuldig plakken

Tot slot is het belangrijk om het drukke behang netjes en zorgvuldig op de muur te plaatsen. Bij rustgevend behang is het niet zozeer een probleem als er een baan een klein beetje scheef hangt. Bij druk behang valt dit echter sneller op – zeker als het gaat om behang met een patroon. Dat is zonde! Controleer daarom bij iedere baan die je opplakt of het kaarsrecht hangt. Zo kun je uiteindelijk helemaal van je unieke, drukke behang gaan genieten!


Reageer

Lees ook:

Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
De woonkamer upgraden: hoe zorg je hier voor een luxere uitstraling? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >

Terug naar overzicht >>