arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen!
Verhuizen Vergeet niet je energie hierop te focussen

Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen!

Wanneer je gaat verhuizen moet je aan een hoop dingen denken. Niet alleen moet je zorgen voor een strakke planning, ook is er een hoop papierwerk wat er geregeld moet worden. Daarnaast wil je waarschijnlijk niet al te veel geld uitgeven aan het verhuizen zelf, maar wil je het jezelf ook niet te moeilijk maken door alles zelf te doen. Er zit een stressvolle periode te wachten en het wordt tijd dat jij je huis en je hoofd klaarmaakt voor deze tijd. Om je alvast op weg te helpen, hebben we wat tips op een rijtje gezet.

Je inboedel verhuis-klaar maken

Een ander onderdeel van je strakke planning is het op tijd verhuis-klaar maken van je inboedel. Dat betekent niet dat je drie weken van tevoren je bank alvast moet gaan inpakken met doorzichtig folie, maar wel dat je spullen die je niet veel gebruikt in dozen gaat zetten. Zo kun je je vakantiespullen, gereedschapskisten en decoratie in huis gaan inpakken, ruim voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Het zal wat leger in huis aanvoelen, maar dat hoort er natuurlijke en beetje bij met een verhuizing. Bekijk deze checklist om zeker te weten dat je alles goed inpakt.

Je inboedel verhuis-klaar maken

Je energiecontract overzetten

Het overzetten van je energiecontract is heel erg belangrijk, omdat je misschien wel een frisse start kunt maken. Wellicht kwam je maar niet af van je contract met grijze stroom en kun je nu kiezen voor een veel groener energiecontract. Het kan ook zomaar zijn dat je een lagere energierekening kunt krijgen, omdat er bijvoorbeeld zonnepanelen op je nieuwe dak liggen. Als je met Greenchoice verhuizen gaat, kun je al binnen twee dagen overgezet zijn op groene stroom. Zo kom je tijdens je verhuizing niet zonder stroom te zitten, wat toch vrij essentieel is op zo’n toch al stressvolle dag.

Accepteer de stress

Als laatste willen we je graag wat meegeven om het proces voor jezelf wat makkelijker te maken. Het wordt een stressvolle periode, ongeacht hoe goed je je voorbereid. Er komen waarschijnlijk allemaal kleine problemen op je pad, die je misschien wel snel moet oplossen. Accepteer dat je nou eenmaal stress zal gaan ervaren en dat wanneer er moeilijkheden komen, je er heus wel alleen of samen uitkomt. Door jezelf dit te realiseren ga jij die verhuizing een stuk relaxter in en zal geen enkel probleem te groot zijn.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>