arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen!
Verhuizen Vergeet niet je energie hierop te focussen

Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen!

Wanneer je gaat verhuizen moet je aan een hoop dingen denken. Niet alleen moet je zorgen voor een strakke planning, ook is er een hoop papierwerk wat er geregeld moet worden. Daarnaast wil je waarschijnlijk niet al te veel geld uitgeven aan het verhuizen zelf, maar wil je het jezelf ook niet te moeilijk maken door alles zelf te doen. Er zit een stressvolle periode te wachten en het wordt tijd dat jij je huis en je hoofd klaarmaakt voor deze tijd. Om je alvast op weg te helpen, hebben we wat tips op een rijtje gezet.

Je inboedel verhuis-klaar maken

Een ander onderdeel van je strakke planning is het op tijd verhuis-klaar maken van je inboedel. Dat betekent niet dat je drie weken van tevoren je bank alvast moet gaan inpakken met doorzichtig folie, maar wel dat je spullen die je niet veel gebruikt in dozen gaat zetten. Zo kun je je vakantiespullen, gereedschapskisten en decoratie in huis gaan inpakken, ruim voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Het zal wat leger in huis aanvoelen, maar dat hoort er natuurlijke en beetje bij met een verhuizing. Bekijk deze checklist om zeker te weten dat je alles goed inpakt.

Je inboedel verhuis-klaar maken

Je energiecontract overzetten

Het overzetten van je energiecontract is heel erg belangrijk, omdat je misschien wel een frisse start kunt maken. Wellicht kwam je maar niet af van je contract met grijze stroom en kun je nu kiezen voor een veel groener energiecontract. Het kan ook zomaar zijn dat je een lagere energierekening kunt krijgen, omdat er bijvoorbeeld zonnepanelen op je nieuwe dak liggen. Als je met Greenchoice verhuizen gaat, kun je al binnen twee dagen overgezet zijn op groene stroom. Zo kom je tijdens je verhuizing niet zonder stroom te zitten, wat toch vrij essentieel is op zo’n toch al stressvolle dag.

Accepteer de stress

Als laatste willen we je graag wat meegeven om het proces voor jezelf wat makkelijker te maken. Het wordt een stressvolle periode, ongeacht hoe goed je je voorbereid. Er komen waarschijnlijk allemaal kleine problemen op je pad, die je misschien wel snel moet oplossen. Accepteer dat je nou eenmaal stress zal gaan ervaren en dat wanneer er moeilijkheden komen, je er heus wel alleen of samen uitkomt. Door jezelf dit te realiseren ga jij die verhuizing een stuk relaxter in en zal geen enkel probleem te groot zijn.


Reageer

Lees ook:

Overweeg je een dakkapel? Denk aan deze aandachtspunten! >
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Ladegeleiders, belangrijker dan je denkt! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Hoe kies je de beste deurmat uit? >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Trends we like: Hexagon! >
Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo! >
Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed! >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >

Terug naar overzicht >>