arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan!
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan!

Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan!

Als je kinderen hebt, is het al gauw een rommeltje in huis. Speelgoed ligt immers al snel overal door het huis verspreid: je kunt er eigenlijk niet omheen. In principe hoeft het geen probleem te zijn, als je het maar een beetje bijhoudt. Met onze tips lukt dat!

Opgeruimd huis met kinderen: aparte speelhoek in de woonkamer

Een opgeruimd huis met kinderen heeft met name te maken met organisatie rondom het speelgoed. Een belangrijke tip is dan ook: zorg in de woonkamer voor een apart hoekje waar kan worden gespeeld. Zo kunnen je kinderen gewoon in de woonkamer plezier maken, maar ligt niet steeds het speelgoed overal in de ruimte. Zet in dit hoekje een keukentje neer, een racebaan of een poppenhuis. Je kunt de ruimte afbakenen met bijvoorbeeld een vloerkleed.

Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan!

Opgeruimd huis houden: niet te veel speelgoed in een ruimte

Een duidelijke plek aanwijzen voor het speelgoed zorgt al voor een opgeruimder huis. Een andere tip? Plaats niet te veel speelgoed in een ruimte – zowel in de woonkamer als de kinderkamer. Ga na waar je kind het meest mee speelt, en ruim de rest bijvoorbeeld op in bakken op zolder. Je kunt dit steeds een beetje afwisselen, zodat het speelgoed ook interessant blijft! Een andere tip is: koop simpelweg niet te veel speelgoed. Ook met minder speelgoed kan je kind alsnog gewoon blij zijn.

Huis opgeruimd houden: samen opruimen

Het huis opgeruimd houden heeft natuurlijk ook te maken met het opruimen zelf. Doe dit samen! Als je dit je kind al op jonge leeftijd aanleert, is het voor hem of haar heel gewoon om hier een handje bij te helpen. Om voor een duidelijk ritme te zorgen, is het een idee om hier een vast moment voor te prikken samen. Voor het avondeten bijvoorbeeld, aan het eind van de middag. Als jullie dit netjes bijhouden, is even snel opruimen voldoende.

Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan!

Beloningssysteem voor opruimen met kinderen

Lukt het niet goed om je kind te motiveren voor het opruimen? Dan is het nog een idee om een beloningssysteem in werking te stellen. Hang bijvoorbeeld een groot stuk papier op de koelkast, met daarop de namen van je kinderen. Na iedere goede opruimbeurt verdient je kind een sticker! En wie de meeste stickers heeft verzameld aan het eind van de maand, krijgt nog een extra beloning – een stukje chocolade of snoep bijvoorbeeld. Zo is dat opruimen ineens een stuk interessanter! Op die manier kun je je kind spelenderwijs aanleren dat opruimen er ook gewoon bij hoort. Een ideale manier om een opgeruimd huis te houden!


Reageer

Lees ook:

Airconditioning van goede kwaliteit >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Unieke hoge tafels >
Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen! >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
3x Woonaccessoires om jouw leven gemakkelijker te maken >
Raamfolie kopen? De voordelen op rij >
Uit eten met je date…maar dan thuis! >
Maak je cadeau met bloemen nóg leuker! >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >
Zo creëer jij de gezelligste eethoek om met meerderen te kunnen tafelen >

Terug naar overzicht >>