arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden

Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden

Wil je uniek behang op de muur? Mooi! Je kunt namelijk echt een verschil maken in je interieur met opvallend behang – durf voor een bijzondere sfeer te kiezen. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of hal is: behang kan wat ons betreft overal. In deze blog geven we verschillende voorbeelden voor origineel behang: kijken maar!

Botanisch behang

Onze favoriet in de wereld van opvallend behang? Dat is behang met een plantenprint! Helemaal trendy, aangezien planten in elk interieur onmisbaar zijn. En naast échte planten, kun je het groen ook terug laten komen op andere plekken in je woning. Precies: het behang bijvoorbeeld!

Op het beeld hieronder zien we een stijlvol voorbeeld voorbijkomen. Dit is opvallend behang, zonder dat het te druk of chaotisch wordt. Sterker nog: dit behang kun je prima combineren met de echte planten die je hebt. Zo ga je voor een beeldschone urban jungle in huis!

Helemaal trendy: behang in een botanische print

Geometrische vormen

Wil je liever een strakke look in je woning? Dan is origineel behangpapier met geometrische vormen zeker iets voor jou. Stoer, modern en opvallend. Kijk maar eens op de foto hieronder, dan snap je meteen wat we bedoelen. Hier zien we vlakken terugkomen, maar je kunt ook denken aan strepen of driehoeken – om maar wat te noemen.

Let ook op het kleurgebruik van de vormen. Je kunt het basic houden, zoals ook hieronder gebeurt. Zo laat je met name de vormen spreken. Maar wil je juist kleurrijk behang? Ga dan voor een unieke kleurencombinatie, denk aan rood en groen of blauw en geel. Dat geeft weer een heel ander effect!

Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden

Rustgevend behang

In een ruimte als de slaapkamer is het juist fijn als behang zorgt voor een gevoel van rust. Kijk maar eens op het beeld hieronder: is dit hier geen uitstekend voorbeeld van? Wij worden er in ieder geval helemaal zen van. Het is net alsof je je in de natuur bevindt, en dat gewoon in je eigen slaapkamer. Ideaal om zo een droomwereld te kunnen creëren.

Maar ook het kleurgebruik draagt zeker bij aan deze uitstraling – dat is dus iets om rekening mee te houden bij de keuze voor behang. Er is in dit voorbeeld gekozen voor zachte pasteltinten, die rustgevend zijn maar tegelijkertijd nog altijd de aandacht trekken. Dat is de ideale middenweg!

Uniek behang in huis? Bekijk de mooiste voorbeelden

Een dierenprint op de muur

Ten slotte is het een prachtig idee om een dierenprint op de muur te plakken. Je moet er wel van houden: dit valt natuurlijk enorm op. Perfect als je daarnaar zoekt! Ook in de kinderkamer is dit bijvoorbeeld een stralend idee: plak het lievelingsdier van je kind op de muur. Wat een feest!

Op het voorbeeld hieronder zien we flamingo’s. Maar je hebt natuurlijk nog veel meer om uit te kiezen – het dierenrijk is immers enorm. Honden, katten, vogels, olifanten – we noemen zomaar wat op. Of ga bijvoorbeeld voor een tijgerprint: nog altijd een topper. Eén ding is zeker: met deze behang inspiratie ga je echt voor de finishing touch van je woning!

Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden

Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Zo verbeter je de akoestiek in de woonkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >

Terug naar overzicht >>