arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Woonkamer » 5 toffe wanddecoratie ideeën

5 toffe wanddecoratie ideeën

Een kale muur is natuurlijk niet zo’n gezellig gezicht. Dat kan veel beter! Door middel van leuke wanddecoratie kun je de hele woonkamer, slaapkamer of iedere andere ruimte in je woning opfleuren. Zie je het wel zitten om een saaie wand te versieren, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Bekijk onze toffe ideeën hieronder!

1. Speelse wand met fotolijsten

Het is een hele logische keuze, maar daarom niet minder mooi: foto’s, posters of kunst in een mooie lijst aan de muur. Met deze vorm van decoratie kun je werkelijk alle kanten op. Van een grote collage met familiefoto’s tot een verzameling van bijzondere illustraties. Hang de fotolijsten strak naast elkaar of creëer juist een speels effect. Tip: Als je een grote lijst aan de wand wilt hangen, kies dan voor een stevig ophangsysteem. Je kunt bijvoorbeeld een kunstwerk bevestigen aan de muur door middel van een rail aan het plafond. Dit ziet er heel professioneel en modern uit!

2. De lege lijst

Ben je niet iets vergeten? Nee hoor! Voor een verrassend resultaat kun je namelijk gewoon een lege lijst aan de muur hangen. Je kunt er ook voor kiezen om de muur binnen de lijst in een andere kleur te schilderen, er een stuk behang achter te plakken of er losse foto’s in te hangen. Laat je creatieve brein eens helemaal los gaan.

3. Een creatief alternatief

Naast fotolijsten en posters zijn er ook genoeg andere mogelijkheden. Je hoeft in de winkel niet altijd bij de afdeling muurdecoratie te zoeken. Een paar bijzondere borden of plankjes doen het ook prima aan de wand! Hier kun je een leuk DIY project van maken voor op de vrije zondagmiddag. Verf de items in een andere kleur zodat het perfect aansluit bij de rest van je interieur.

4. Metalen wandrek met planten

Misschien hangt er wel een wandrek bij je op kantoor of in de studiekamer. Uiteraard met een hoop belangrijke noties en to-do lijstjes eraan. Toch kun je een praktisch wandrekje ook heel anders gebruiken. Hang het bijvoorbeeld in de woonkamer met een luchtplant eraan. Zo haal je weer wat extra groen in huis.

5. Creatie van lijnen

In een moderne woning kun je aan de slag gaan met een creatief lijnenspel. Maak een afbeelding, tekst of patroon op een lichte muur met zwart tape. Je kunt de lijnen ook maken met verf of kant-en-klare muurstickers. Dit is een heel leuk idee voor in een slaapkamer of kinderkamer.


Reageer

Lees ook:

Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >

Terug naar overzicht >>