arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De zithoek op de grond: ontdek de voordelen
Echt ontspannen: de zithoek op de grond

De zithoek op de grond: ontdek de voordelen

We zijn het in onze cultuur enorm gewend om op een stoel te zitten – zowel aan de eettafel als rondom de bijzettafel. Maar dat kan ook anders! Ideaal als je naar iets nieuws op zoek bent, of gewoon nieuwsgierig bent naar een creatieve manier van relaxen in huis. In deze blog lichten we de zithoek op de grond uit: ontdek de voordelen!

Een gezellige uitstraling

Allereerst vinden we het er enorm gezellig uitzien, een zithoek op de grond! Ook dat is natuurlijk wat waard voor het interieur. Zo geef je je woonkamer namelijk een vrolijke draai. Een plezier voor het oog, en dan hebben we het nog niet eens over de andere voordelen van het zitten op de grond.

Zo ga je waarschijnlijk voor grote kussens in meerdere kleuren om op plaats te nemen. Dat zorgt voor prachtige bohemian vibes in huis – een uitstraling die er zeker mag zijn! Echt weer wat anders dan basic stoelen in huis.

De zithoek op de grond: ontdek de voordelen

Goed voor het lichaam

Het is algemeen bekend dat we te veel zitten als mens. Met een zithoek op de grond gaat het natuurlijk nog altijd om zitten, maar hierbij kies je er in ieder geval voor om verschillende houdingen aan te nemen. Zo zit je immers niet de hele dag op een stoel!

Je vouwt je benen onder elkaar, gaat af en toe misschien eens liggen, en je verschuift eenvoudiger dan op een gewone stoel het geval is. Dat houdt je in beweging, ook tijdens je rustmoment!

Een creatieve hoek in huis

De look van de zithoek en de manier waarop de hoek je in beweging houdt, maakt dat je gaat voor een creatieve corner in je huis! Hier wordt je uitgedaagd om niet alleen tot rust te komen, maar ook om creativiteit op te wekken en te uiten. Zo voel je je automatisch een stuk vrijer in een zithoek als dat je je op een stoel voelt!

Het vormt bijvoorbeeld een perfect idee om in een kleine zithoek in de woonkamer plaats te nemen voor een brainstorm over je werk. Of ga er juist aan de slag met creatieve hobby’s, waaronder verven, tekenen of mediteren. Wat een veelzijdigheid!

Echt ontspannen: de zithoek op de grond

De zithoek op de grond is ideaal voor de kids

Niet alleen voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen is de zithoek een succes. Denk daar bij het zithoek inrichten dan ook over na! Zet er bijvoorbeeld speelgoed voor de kinderen neer, of kies kleine kussens uit voor de kinderen in het gezin.

Op deze manier maak je van de zithoek in huis echt een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Wij weten het wel zeker: je zult steeds minder vaak plaatsnemen aan die saaie stoel en tafels – wat is de zithoek op de grond toch fijn!


Reageer

Lees ook:

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden >
De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee >
Velvet in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Traplift, plateaulift of huislift; welke lift past bij jou? >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >
Goud in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek >
Tips voor het vinden van de ideale kast >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
7 veranderingen in de slaapkamer bij slaapproblemen >
Een nieuw matras aanschaffen: hier moet je op letten >

Terug naar overzicht >>