arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Schoenen opbergen in huis: zo doe je dat!
Op een rij: alle tips voor het opbergen van je schoenen in huis

Schoenen opbergen in huis: zo doe je dat!

Schoenenverzamelaars opgelet! In deze blog bespreken we handige manieren om schoenen op te bergen in huis. Schoenen opbergen is namelijk essentieel voor een nette look in bijvoorbeeld de hal, slaapkamer of garderoberuimte. Lees dus snel verder!

Alle schoenen in een eigen vakje

Het mooiste idee om schoenen op te bergen idee? Dat wordt wat ons betreft toch wel gevormd door alle schoenen een eigen vakje te geven – in een open kast. Zo kun je ze namelijk goed zien, maar ga je tegelijkertijd voor een rustgevend en overzichtelijk geheel.

Dit ziet er bijvoorbeeld goed uit in de slaapkamer of de hal! Hoe groot deze kast wordt, bepaal je natuurlijk zelf – het is maar net hoeveel schoenen je in huis hebt die een plek nodig hebben. Je kunt hier overigens ook een leuk DIY project van maken, door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met pallets!

Schoenen opbergen in huis: zo doe je dat!

Op een rij

Lijkt het je wat overbodig om het schoenen opbergen in huis met een vakje per paar in te richten? Er is natuurlijk meer mogelijk. Zo zijn we ook fan van het schoenen opbergen idee waarbij alle schoenen op een rij staan. Op planken aan de muur, bijvoorbeeld!

Ook hierbij geldt weer: je kunt je schoenen eenvoudig vinden. Praktisch! En als je een trotse schoenenverzamelaar bent, mogen die schoenen best gezien worden, nietwaar? Daar ga je zeker voor met een systeem van planken aan de muur! Of haal een schoenenrek in huis – dat vormt hetzelfde idee.

Op een rij: alle tips voor het opbergen van je schoenen in huis

Onder het bankje

Het schoenen opruimen in huis kan soms een behoorlijke opgave vormen, zeker als je een grote collectie hebt. Gebruik hierbij dan ook ieder plekje dat je kunt gebruiken! Zo vinden we het in de hal een ideaal idee om een bankje te plaatsen waaronder je schoenen kwijt kunt. Zo ga je eigenlijk voor het idee van twee meubelstukken in een!

Hoewel hier misschien niet zoveel ruimte is, kun je hier toch de schoenen kwijt die je vaak aantrekt – ze staan in de hal immers naast de voordeur. Easy does it! Ook staan de schoenen zo niet in de weg, zoals wel het geval zou zijn als je ze gewoon op de vloer neergooit.

Ideaal: schoenen opbergen in de hal door een bankje met ruimte

In een schoenenkast

We sluiten de blog af met een schoenen opbergsysteem dat echt alleen voor schoenen bedoeld is: de schoenenkast! Hier moet je echter wel ruimte voor hebben in huis – het vormt namelijk een extra meubelstuk, naast bijvoorbeeld de garderobekast die je al in huis hebt.

Heb je daar plek voor? Dan is dit zeker een ideale manier om schoenen in op te bergen. De schoenenkast is afgesloten – je schoenen blijven er netjes en schoon door. Om een paar schoenen te pakken, trek je een lade open, en haal je het paar eruit. Ideaal dus, zo’n kast voor schoenen!

Mooi en praktisch: een schoenenkast


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>