arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Tips voor een Scandinavische look in huis

Tips voor een Scandinavische look in huis

Ben je verliefd geworden op de frisse Scandinavische woonstijl, maar heb je geen idee hoe je het moet toepassen in je eigen woning? We’ve got your back. We zetten een paar handige tips voor je op een rijtje. Zo kun je in een paar stappen je interieur omtoveren tot een Scandinavisch paleisje.

Maak gebruik van neutrale en lichte kleuren

Bij een Scandinavisch interieur draait het om een rustig kleurenpalet. Breng veel neutrale en lichte tinten in je woning. Geef de muren een pastelkleur of verf het helemaal wit. Zorg er ook voor dat de vloer en zelfs de meubels bij dit palet aansluiten. Kies liever voor een lichte basis en breng eventueel donkere accenten aan door middel van decoratie.

Zorg voor genoeg licht in huis

Licht is een heel belangrijk onderdeel van de Scandinavische woonstijl. Vooral daglicht speelt een grote rol! Het ideale scenario is om in elke ruimte hele grote ramen te hebben waar een zee van licht doorheen komt. Omdat dit helaas meestal niet het geval is, zijn er natuurlijk ook andere oplossingen. Zorg ervoor dat de raamdecoratie zo min mogelijk licht blokkeert en investeer in goede verlichting. In de badkamer kun je waterdichte led armaturen ophangen voor het mooiste effect.

Kies voor luchtige en minimalistische meubels

De meubels hebben vaak een hele luchtige uitstraling. Hiermee bedoelen we dat het design erg simpel en verfijnd is. De poten van de stoelen zijn smal en ook de tafels hebben een minimalistische uitstraling. Vermijd de robuuste meubels en kies voor strakke lijnen.

Verwerk natuurlijke materialen in het interieur

Natuurlijk materialen zorgen bij deze stijl voor warmte en sfeer. Vooral hout is een veelgebruikt materiaal voor de vloer, meubels en accessoires. Een houtsoort (of houtlook) met een lichte kleur past het beste bij een Scandinavisch interieur.

Probeer het simpel te houden

Bij een Scandinavisch interieur geldt de regel: less is more. Er mogen best een aantal opvallende woonaccessoires in de woonkamer staan, maar je moet vooral proberen om niet te overdrijven. Laat de tierelantijntjes en felle kleuren achterwege. Probeer ook losse items met elkaar te verbinden door in hetzelfde kleurenpalet te blijven en gebruik te maken van dezelfde materialen.

Gebruik planten als decoratie

Op dit moment is het een grote trend om veel kamerplanten in je woning te zetten. Het goede nieuws is dat deze urban jungle hype ook prima aansluit bij de Scandinavische stijl. Zet niet meteen je hele huis vol, maar koop een aantal grote planten als eyecatcher. Plaats deze in een eenvoudige pot of plantenmand.


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Lege ruimte in je woonkamer? Dit kun je ermee doen! >
Zo geef je jouw woonkamer een industriële touch >
Gewoon beginnen: met deze 5 tips lukt je kledingkast opruimen ook bij jou! >
Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
Zo creëer jij de gezelligste eethoek om met meerderen te kunnen tafelen >
Zo maak jij jouw zithoek compleet >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen >
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden >
3 tips voor het industrieel inrichten van je eetkamer >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >

Terug naar overzicht >>