arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een mix van stoelen aan de eettafel: voorbeelden en inspiratie
Pak uit met een bonte verzameling aan eetkamerstoelen in de woonkamer

Een mix van stoelen aan de eettafel: voorbeelden en inspiratie

De eethoek: het is toch wel een plek in huis waar we flink wat van onze tijd aan doorbrengen. En dat betekent dat je er maar beter werk van kunt maken hoe die eethoek eruit ziet. Kent de hoek in jouw huis al een look en feel waar je gelukkig van wordt? Pak bijvoorbeeld uit met dit vrolijke idee: ga voor een mix van stoelen aan de eettafel!

Verschillende stoelen, dezelfde kleur

We beginnen bij een basic begin – het idee om voor verschillende stoelen te gaan, maar eenzelfde kleur te kiezen. Zo houd je het nog altijd een rustige look, terwijl je tegelijkertijd speelt met de stoelen aan de eettafel. Dit idee past dan ook in ieder interieur: ideaal als je de omgeving graag rustig houdt of als er al veel andere kleuren in je woonkamer te vinden zijn.

Op het beeld hieronder zie je een voorbeeld. Een verzameling aan stoelen met een verschillend design, maar altijd met een zwarte kleur. Je ziet al gelijk dat dit karakter toevoegt aan de ruimte – precies de reden om te kiezen voor unieke stoelen aan de eettafel.

Een mix van stoelen aan de eettafel: voorbeelden en inspiratie

Een bonte verzameling

Ben je enthousiast geworden, en mag het van jou juist wel wat opvallender? Yes! Ook dat is natuurlijk een optie. Kijk maar eens op het beeld hieronder: je kunt het zo bont maken als je zelf maar wilt! Hier wordt gewerkt met verschillende designs én verschillende kleuren.

En daar komt bij dat die kleuren ook nog eens behoorlijk opvallen – dit is wel een andere look dan de zwarte look die je hierboven ziet. Het is maar net wat er beter bij jouw woning past. Je kunt er ook voor gaan om verschillende tinten in huis te halen, maar dit nog altijd vrij basic te houden: blijf in dat geval bijvoorbeeld bij aardetinten of pasteltinten.

Pak uit met een bonte verzameling aan eetkamerstoelen in de woonkamer

Stoelen en banken

Niet alleen de kleuren spelen een rol, maar ook het soort stoel dat je in huis haalt. En daarbij hoeft het niet alleen bij stoelen in de eetkamer te blijven – je kunt de eettafel stoelen ook goed combineren met een bank. Ook dat zorgt weer voor een verrassend effect in de woonkamer.

Kijk maar eens op het beeld hieronder – het maakt de tafel enorm vrolijk en levendig. Ook brengt de bank een knus karakter mee: hier kun je lekker dicht tegen elkaar aankruipen. Zo kun je dus gelijk meer visite kwijt: praktisch is het idee ook nog eens!

Uniek: stoelen en banken aan de eettafel

Basic en opvallend combineren

We sluiten de blog af met een idee dat eigenlijk alle bovenstaande voorbeelden samenvat. Ga voor een combinatie van basic en opvallend als het aankomt op de eettafel en stoelen.

Zo kun je ervoor kiezen om óf basic stoelen óf opvallende stoelen in huis te halen, maar staat het ook beeldschoon om hier een middenweg in te vinden. Op het beeld hieronder zie je een paar eenvoudige stoelen met een rustige kleur, en daarnaast stoelen met een unieker design en een speelse tint. Combineren is the key!

Een mix van stoelen aan de eettafel: voorbeelden en inspiratie


Reageer

Lees ook:

5 tips voor een kleine badkamer >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>